fredag 15 november 2013








Det händer om  sex månader
Tänk så härligt om sex månader är vi i mitten på Maj och då händer en massa trevligt ute i vår natur.I vår trädgård så håller den söta Fjällkåpan just på att veckla ut sitt vackra bladverk till exempel och en massa händer varenda minut denna årstid.
Den söta Primulan som jag tror att den heter men jag brukar även kalla den för Viva,den kommer även med sina otroligt söta gula blommor den har jag på flera ställen då man även kan sätta den med fördel i krukor den blommar ganska länge dessutom.
Nu kommer även de söta Humlorna fram och då gäller det ju att vår natur är beredd att  ta emot dem en tur är ju att Sälgen blommar den här tiden så de kan få tag på nektar.I bland så är ju våren sen och kanske de har bott på något ställe där de har blivit för varmt och de blir lurade att komma ut i det fria och då kan det bli som det blev för några år sedan att de dog,vi hittade flera döda Humlor som låg på gräsmattan på vårt torp nämligen inte någon trevlig syn precis.
Tussilagon blommar även de och då måste man ju passa på och plocka in en vår bukett så man kan njuta av dem på nära håll.
Även krokusarna i rabatt och gräsmatta kommer då och man blir så lycklig över allt som händer.
Förra våren i Maj så var det så här fint då hade till och med gräsmattorna börjat få den ljusgröna nyansen men då hade vi sommarvärme redan i Maj.Nu får vi ju hoppas att vi får uppleva det även nästa vår igen för det var underbart.
Det kan ju annars se ut så här också när vintern är lite envis och drivorna ligger kvar till långt in i mitten på Maj för så här såg det ut  2012 .
Det är verkligen roligt att blicka framåt i tiden om vad som vi har att vänta men det är ju så klart en viss tid av väntan tills dess.Under den tiden så ska man ju både passera julens och påskens högtid innan vi är där.Man får väl titta på sina sommarbilder och längta och även får man tid att planera för kommande säsong.
Hur som helst i dag så har vi en mulen himmel och en känsla av blidväder och lyset fick vi tända lite tidigare än i går men det var härligt att gå promenaden i alla fall.
Ha en riktigt härlig eftermiddag

 
 

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar