tisdag 26 november 2013


En November Tisdag
För ett tag sedan så var det så här vackert när snön fortfarande låg kvar i träden.Den här bilden fastnade på linsen när vi var på väg till stan och vi körde efter gamla Kågevägen  nu önskar jag att det snart blir lika vackert igen nu när vi står på trappan till Advent. 
I bland behöver man inte göra så värst mycket ansträngning för att piffa till det.Den här lilla röda brickan som jag fick för några dagar sedan på den har jag placerat den vackra Taklöken som nu har vuxit och blivit ännu större.Den passade bra att ställa i en röd julkruka och med lite vit mossa så blev det en enkel dekoration.Som Ni ser så har jag börjat så smått med det roliga pysslet att göra fint inför Advent, för vi ska bege oss till den stora staden för att hämta hem vår dotter som flyttar tillbaka igen till Norrland.Hon har fått jobb här uppe och känner att hon är färdig med storstan det har varit en bra erfarenhet att ta med sig vidare ut i livet.Det ska bli så kul att få hem henne igen och riktigt rå om henne för oss blev det en julklapp i förväg.
Den här vackra struten av näver i den passar det bra att ställa ner en burk med vatten   och sedan placera några kvistar av Enris i den. Virkade hjärtan som pryder riset har min mans faster en gång gjort dem plockar jag fram varje jul och de har varit med en hel del många jular vid det här laget och det är en enkel tradition som man aldrig tröttnar på.
Naturligtvis så får även ett rött ljus vara med på köksbordet det tänder vi varje morgon när vi äter vår frukost under adventstiden vi tänder det även på eftermiddagen när vi fikar för även då är det mörkt.Ljus det tänder vi även när det inte är jultider för det blir extra mysigt och inger lugn en stund när man sätter sig ner det gäller bara att komma i håg att släcka det sedan för annars blir det inte så värst kul.
 Nu blir det ju inte så  länge förrän vi går mot ljusare tider igen så fort som tiden går så kommer man inte behöva vänta länge.
Jag tror inte att det blir någon sol i dag men det är ändå en härlig dag att ta vara på för det ska jag göra.
Ha det så gott alla som tittar in här.





5 kommentarer:

  1. Lenalundberg26 november, 2013

    Vad trevligt att ni får hem dotra :)

    SvaraRadera
  2. Ja det är riktigt roligt

    SvaraRadera
  3. Mysigt med advent och tända ljus. Grattis lite i efterskott. Kram Monica

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket.Ja jag älskar ju denna högtid väldigt mycket.

    SvaraRadera
  5. Vad fint du har småpysslat. Virkade hjärtan är något jag bara älskar.

    SvaraRadera