söndag 18 oktober 2015







Vit  -   är dagens färg i temat
Trädgårdsfärger
Den vita färgen är så vacker på grund av dess rena kulör och den lyser upp i trädgården både på dagen men även på kvällen när skymningen kommer.I sommar så blommade det här vita Fänrikshjärtat så här fint den trivs verkligen där den står.
När jag hittade den här vita Toppklockan så blev jag så glad för jag visste inte att det fanns någon med vit färg jag hade bara tidigare sett den blå.Den här den blommar troget varje sommar och den är en av mina favoriter så den har jag delat och planterat på en del andra ställen också.
Jag kan ju inte annat än ta med vår Doftschersmin i det här sammanhanget för då den blommar som mest då är hela busken helt i vitt och doften ja den är helt bedövande. När man är i närheten och vi har den intill vår uteplats så när vi sitter där så får vi en hel del doft i oss som vi sedan har i näsan en stund efteråt.
Den vita Rosen Louise Bugnet den är ju så fin med sina vackra vita klasar av blommor och i sommar så blommade den väldigt mycket.Nu är den bara några år gammal så den har inte hunnit bli så hög ännu men jag kan tänka mig när den har fått ett par år till på sig så får man nog ha mycket glädje av den.
Den här zedum växten som jag inte vet namnet på den stod och blommade i åtskilliga veckor i sommar och den är så fin med sina stänglar.
I dag har vi åter en jättefin höstdag när solen skiner och vi har fem grader varmt ganska så otroligt med tanke på att vi befinner oss i mitten på Oktober.Det här var mina bidrag i ämnet men gå gärna in på den här sidan 
 http://maribelsgarden.blogspot.com/ så kommer Ni att hitta fler bidrag i trädgårdsfärgen vit. Ha nu en riktigt fin Söndag och tack snälla för alla fina kommentarer som jag fick i mitt förra inlägg det värmer när Ni tar Er tid att skriva några rader.








4 kommentarer:

  1. Vitt lyser verkligen upp och är ett bra komplement till andra färger. Numera finns det vita varianter av väldigt många blommor. Det är kul, fast det blir konstigt när man pratar om blåklocka och så är den vit tillexempel. / Britt

    SvaraRadera
  2. Hej Maggan! Så mycket fint i vitt du har. Toppklockan har jag haft i vitt, men den kom aldrig upp igen, men den blåa har jag. Schersminen har en härlig doft.
    Ha det fint!
    Marika

    SvaraRadera
  3. Duftskjærsmin er et must:) Hvit toppklokke har jeg arvet/fått av min svigermor. Den blå har lettere for å formere seg enn den hvite (dessverre).

    SvaraRadera
  4. Rosor och schersminer har blommat nåt kopiöst denna sommar jag tror överallt Tänk om toppklockan ville leva hos mig, varken den blå eller vita gillar min jord eller kanske plats. Den är så maffig och fin tycker jag
    Ha nu en fin vecka
    Kram Meta.

    SvaraRadera