tisdag 20 oktober 2015







 Trädgårdsstädning på torpet och lite annat
I går var vi till vårt torp där låg en matta med gula höstlöv som vi tog hand om det blev ett motionspass på två timmar. Det är så härligt sedan när Våren kommer på nytt om man har tagit reda på höstens löv lagt dem i komposten så de får förmultna och bli till ny jord igen.Vi tog även maskiner till hjälp så jag räfsade bara ifrån kanterna och på en del andra ställen där det är svårt att komma åt.
Vi gjorde även upp en eld för det finns alltid en hel del ris som blivit under sommaren och som passar att elda upp. Sedan så är det ju ganska så mysigt med en eld som sprakar och när det inte blåser så måste man passa på. 
På vårt köksbord står den här vackra Kaktusen som nu har slagit ut nästan alla sina knoppar och visst är väl den vacker.Det är otroligt fint med vita blommor egentligen jag är så glad över den.
Tänkte att jag må väl gå runt i trädgården för att se om jag har någonting som blommar ännu och då blommar Rosenplistret för fullt helt otroligt inte visste jag att de var så tuffa växter.
Även den här Violen gör tappra försök och har inte gett upp ännu trots att vi har haft frost med en gräsmatta som varit vit av rimfrost men just dessa blommor är ju kända för att vara av det tuffare slaget.Nu kan det faktiskt vara snö på gång inom kort för förra hösten den 19 Oktober så kom det 3 cm snö som sedan smälte bort vi får hoppas att den dröjer lite till.I dag skiner solen och det var plus en grad nu på morgonen så det blir nog en bra dag i dag också.
Önskar alla en riktigt fin oktober onsdag




 


1 kommentar:

  1. Vad duktiga ni varit. Vi krattar inte varken hemma eller i sommarstugan. Jo, ibland hemma gör vi det.
    Men det är en riktig höstsyssla. Fint att ha gjort vad man kan till våren. / Britt

    SvaraRadera