måndag 12 oktober 2015







Färgen blå är temat 
I Trädgårdsfärger
Den gamla växten Toppklocka som man oftast hittar i gamla torp trädgårdar och som även min farfar hade planterat i deras trädgård och som jag gärna vill ska få vara kvar då den är ganska så vacker.
Den här Nävan som även är en favorit med sina mörka blad och sina vackra klarblåa blommor.Den har jag hittat på en trädgårdsdag när vi träffades för ett antal försomrar sedan.
Den vackra klarblåa Riddarsporren som jag har fått av min svägerska och som syns där den står på grund av sin vackra färg .Det finns ju så många olika kulörer av typen Riddarsporre synd bara att den oftast blir så hög att man måste stötta den för annars kan den gå av..
Midsommarblomster det är verkligen otroligt härligt när den tiden är här och dessa vackra Nävor som det ju faktiskt är kommer.Här växer de i skogen vid vårt kära torp.
Den här  Aklejan som uppenbarade sig vid vårt torp i somras och som jag aldrig tidigare sett den var otroligt fin och dubbel hur den nu hade blivit det.Dessa Aklejor som korsar sig hur som helst det var säkert något sådant som hade skett men den får gärna komma tillbaka igen till en annan sommar.När man börjar gå igenom sina bilder med blå färg  så har man en hel del i trädgården och även på andra ställen.
Kan inte annat än avsluta med en bild med många blå nyanser i är tagen ute på Gotland dit vi var 2013 stället heter Holmhällarna där växer dessa  blommor och det är så vackert.Gotland kommer jag att återvända till så småningom dit måste man flera gånger.Gå gärna in på den här sidan 
http://maribelsgarden.blogspot.com/
där finns fler blåa nyanser av dagens färg.
I dag har vi en dag med växlande molnighet men det blir säkert även sol önskar alla en trevlig dag och tack för alla fina kommentarer i mitt förra inlägg.





 



3 kommentarer:

  1. Fina blå och många av mina favoriter. Toppklockan är fin, och en härlig akleja, kul när det poppar upp växter som sår sig själva. Riddarsporren har en vacker blå färg. Din bild syns inte i länklistan.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Åh, har det startat upp med färgteman igen. Får se om jag hänger på. Nu har jag fullt sjå att läsa igenom alla inlägg. Annars är ju blått favoritfärgen. Aklejan hoppas jag kommer tillbaka, för den vara särdeles fin. / Britt

    SvaraRadera
  3. Toppklockan gillar jag, men tyvärr trivs den inte hos mig undrar vad man ska göra för att få den att trivas.. Många fina blå blommor som lyser upp i din trädgård.
    Ha en fin mitt i veckan dag
    kram Meta

    SvaraRadera