onsdag 7 oktober 2015





En lite krispig Onsdag
Frosten har slagit till och i och med det så blir allt lite mer krispigt och med ens så blir det lite mer bistert också, men ganska så vackert ändå som den här Daggrosen nog är den ganska så fin med sin frostiga uppsyn.
I går blev det till att räfsa i hop en del Löv som fallit till marken och jag tar reda på dem varje höst som skydd för växterna.Det är så roligt varje Vår när man tar bort lövmassan och därunder så har det börjat spira på nytt.Jag behöver väl inte påminna om att jag redan längtar till vi har kommit dit.
Nu när de börjar bli kallare så måste man ju börja tänka på dessa små vänner den här han påminde mig om det alldeles nyss när han var på fönsterblecket och tittade in.Så nu i dagarna måste vi plocka fram fågelhus och röret där vi har fröerna för då blir det liv igen i vår tall för där gillar de att sitta under måltiden och kvittra.
I helgen hade vi middagsgäster och den här vackra Kaktusen hade våra gäster med sig jag ser med spänning fram emot tills dess att blomknopparna har slagit ut ordentligt för att se om den har en röd strimma inne blomman som Ingrid sa att den skulle ha.



En liten Vårviva som blommar nu, den här har kanske fått fnatt och tror på grund av höstens vackra väder att den nu ska blomma.Det är i varje fall roligt att se den för den ger hopp om en framtid då den verkligen ska blomma.
Nu är vi definitivt inne i Hösten med tanke på temperaturen och man blir lika förvånad varje år när den sjunker helt hastigt och man kommer på att det är en del saker som man kanske borde plocka in som vattenpumpar, stängning av vårt sommarvatten och dylikt.Här har vi haft annat för oss de senaste dagarna då vi har borrat för bergvärme i dag har min man och en granne grävt ett dike där slangen ska gå in i vårt hus för att senare när allt är klart ska värma oss gott
Med detta så önskar jag alla som hittar till min sida en riktigt fin fortsättning på Onsdag





 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar