fredag 2 oktober 2015


Trädgården just nu
Är temat i den första av teman i Blommig Fredag så roligt att vara med i den då får man botanisera bland bilderna i ens arkiv och dela med sig till andra.
Ute i vår trädgård på baksidan av vårt hus så ser det ut så här. I dag har löven  ramlat av på en del av de Rönnar som är planterade där vi har storm här i dag så därför får pilens Löv som ännu inte ramlat av en ordentlig omgång av de starka vindarna.Pilen som vi sågade ner rejält och ansade i Vår den har blivit så här fin i sommar.(Jag har fotat inifrån därför så är den lite suddig)
På baksidan blommar även Krassen fortfarande så här fint och det går ju hur bra som helst så länge som inte frosten har varit framme då kan den ju få fortsätta med det.Jag har tagit reda på dess frökapslar för den är så fin just den här röd/oranga så kan jag få njuta av den en annan sommar..

Rosen William Buffin den blommar även fortfarande även om det inte längre ärså särskilt många blommor kvar på den,  den håller på att gå i vintervila kan man säga.
Mattram dessa söta juveler de blommar hela sommaren  och fortsätter tills dess att kölden kommer och tar dem även de fröar av sig och kommer på nytt.
Trolldruvans tunga klasar med vita bär de nickar tungt mot marken när de sedan ramlar av så  kommer  de helt säkert att göra så att de kommer en hel del småplantor i vanlig ordning som man kan dela med sig av till andra till Våren. Om Ni vill se hur andra har det i sina trädgårdar just nu så kan Ni gå in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/
Jag önskar alla en riktigt fin Blommig Fredag.


.


 




10 kommentarer:

  1. Det är just det som är det fina med Blooming Friday. Att det är lätt att hitta inspirerande bloggar och titta på hur alla haft det och har det!
    Hoppas det slutar storma och ha en skön helg!

    //Veronica


    SvaraRadera
  2. William blommar så fint liksom din krasse, min blev inget i år. Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Vackra bilder.Ser att det blåser även hos dig.
    Ha en skön helg.

    SvaraRadera
  4. Så fint din krasse fortfarande blommar, mina ville sig inte alls i år!

    SvaraRadera
  5. Trolldruvam så vacker! Jag har bara den röda, så om du har lust att dela med dig byter/köper jag gärna en planta till våren om du sätter upp mig på listan.
    Önskar trevlig helg
    Anette

    SvaraRadera
  6. Fint hos deg! Ja, håper frosten holder seg langt vekk!

    SvaraRadera
  7. Visst är det lite vemodigt när frosten kommer och det är liksom slut på sommaren. Än har du mycket att njuta av
    Ha det gott
    Kram Meta

    SvaraRadera
  8. Så roligt att se trolldruvan "på plats". Min lilla planta står fortfarande i kruka. Mattram läggs på minnet.
    Allt gott!
    /Katarina

    SvaraRadera
  9. Så fint det är fortfarande! Stormen tog en runda även här i fredags. Hoppas ni har bättre trädgårdsväder idag.
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  10. Så fint du har det trots höststormarna. Här hade vi också stormigt väder häromdagen, och nu ligger tusentals löv på gräsmattan och det ser väldigt höst-aktigt ut. Ha en skön söndag!
    Titti

    SvaraRadera