tisdag 1 september 2015






Höstmånaden September
En månad då fåglarna börjar samlas för att flytta till annat varmare land. I går så satt dessa i flock uppe i grannens Björk och de hade ett lite konstigt läte och det var lite svårt att se vad det var för art av fågel.I dag har de försvunnit så de har nog rest sin väg.
I går när jag och min granne var ut på en skogspromenad så stod den här Lingontuvan vid vägen dem missar man inte för de har ju så vacker färg.Solen sken och det var en härlig höst dag sedan gick vi hem till mig på fika och efter det så tog vi fram vårt handarbete som just nu är stickning och satt ute och handarbetade en stund.
I dag har jag och maken varit till min barndoms skog och plockat lite grann Blåbär  och här hittade vi stora fina bär.En del av dessa bär ska resa i väg till dottern i Göteborg hennes kollega skulle på kurs dit och då hade hon plats i sin resväska dotter och måg längtar efter norrländska blåbär nämligen.
Hittade även några Åkerbär i anslutning till den boplats som fanns först i min barndoms by vem vet kanske det är de som har haft Åkerbär i anslutning till sitt hus eller också så har fåglarna sått ett frö av bären just där.I vart fall så njöt jag av dessa goda bär som jag hittade där.
Ladan som jag visat tidigare och som min bror rår om den är så fin vid skogens bryn och man kan se att skogen håller på att bli höstvacker på bilden.Jag gillar verkligen att åka i väg hit och bara strosa omkring och njuta av omgivningen beror säkert på att jag vandrat här som barn.I dag kände man tydligt att det har börjat bli höst för luften var lite grann av den karaktären även om det var 15 grader i skuggan.
Ha det nu som allra bäst.


 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar