söndag 13 september 2015


Ett trevligt veckoslut och helg
Den här vackra blomman som heter Balsamin och som jag hade nöjet att få se på riktigt och inte enbart på bild på Fredag kväll när vi besökte vänner i en grannby.Jag har tidigare fått frö av den men inte har jag lyckats inte nu står hoppet till nästa sommar den har kommit upp i kruka men just så pass kan jag säga.
Lördag så klippte vi ner Humlen på vårt torp och då tog jag tillfället i akt att ta reda på några så kallade revor av den och har här förberett för att tillverka någon krans framöver.
Jag har inte städat bort allt ute i trädgården på vårt torp utan en del blommor som är fina de får allt stå kvar ett tag till just Tagetes är Fjärilarna  och Humlorna väldigt förtjusta i.Den Tagetes som sitter i krukan har min väninna hämtat frön från utlandet och det är en mycket vacker hög Tagetes som jag gärna vill ha just här i trädgården.
Här har Sorgmanteln hittat till den fina Tagetes blomman och det var även fler fjärilar som ville vara med om dess nektar.
I dag har vi varit till byns höstmarknad och vi var många som var där och gjorde våra inköp för vår del så blev det den här vackra Ljungen samt både bröd och hemodlad vitkål.Vi gick även in och fikade samt träffade en hel del bekanta som vi fick en pratstund med.Vi hade dimma på för middagen men den lättade under tiden vi var på marknaden och solen kom fram.
Nu önskar jag alla en riktigt fin början på veckan.
 
 
 

 
 

2 kommentarer:

  1. Konstig tid nu med sommablommorna som är som finast, hösten som tränger sig på och vblommor som kan stå hela vintern.
    Fiffigt att förbereda stommarna redan nu.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  2. Fina bilder på sensommar. Balsamin har jag sått direkt på marken (där vi bodde förut) och sedan får man behålla dem. Här växer de i skogen. Fin sorgmantel. / Britt

    SvaraRadera