fredag 4 september 2015






Hösten är här

För mig innebär det att man börjar så smått plocka in växter som inte tål att bo ute under vintern vilket den här Murgrönan har problem med.Då får den komma in i stugvärmen och den brukar gilla det för den brukar växa till sig även här och nu kan jag även ta skott av den och göra flera av den.I natt så har vi haft nära gränsen för frost på en del ställen har det nog varit det så då blir man lite stressad och börjar så smått skynda sig att ta in de växter som man vill ha kvar till en annan sommar.
Det gäller även de Pelargoner som jag har på den trappa där flera står och lyser upp tillvaron för alla som ser dem.Den här är min absoluta favorit den har jag fått av min torp granne Valda en rosen pelargon  med rosa och vita blommor och den här kommer från en rätt så gammal Pelargon så även det gör att den  är speciell.
I går valde jag att plocka bort sommarens Tomatodling nu har jag dem på brickor i stället där de får vara och mogna  de får stå i växthuset där de kommer upp i temperatur när solen skiner.De på bilden är inte alls alla Tomater för de som blivit röda har jag inne och dem mumsar vi på för fullt det är ett gott och nyttigt godis.
Nu blommar det som bäst ute i trädgården så ett tag till kommer vi nog att ha vackert där.  Även om det har för tillfället varit lite kyligare så kan det ändå bli varma dagar och vår trädgård den ligger ganska så skyddad så vi brukar inte beröras tidigt av frosten, men det är klart att en del växter som vi har på en del utsatta ställen där måste man nog täcka med duk som till exempel den Dahlia som jag har på baksidan och som är extra känslig den har blivit så stor så att den kan man inte ta in ännu.
September kan annars bli en riktigt härlig höstmånad och jag gillar även den här årstiden när luften blir hög och klar och naturen klär sig i vackra färger. 
Önskar alla en riktigt fin September Fredag och kom i håg att" varje dag i ditt liv är ett blad i din historia".  






1 kommentar:

  1. Det känns så vemodigt att hösten kommit. Nu skulle jag vilja bo långt söderut. Vi har ju dock ingen frostrisk än och tomaterna mognar på plantorna. / Britt

    SvaraRadera