tisdag 15 september 2015






Augusti i September känns det som
Det underbara höstvädret fortsätter och det blommar i trädgården fortfarande man kan tro att vi har endast Augusti något som vi samtalade om jag och min granne i dag när vi var ut på en skogspromenad.Vi som bor här uppe i norr och har upplevt tider när det var ganska så kallt i den här månaden, man minns det tydligt då vi har älgjakten i början på månaden och därför så är det lätt att komma i håg. Den här vackra Höstfloxen är en "fådd" blomma och som det är med sådana blommor så minns man tydligt givaren varje gång man ser den.
Den här gula Rudbeckian som jag hade turen att vinna i ett lotteri som vi hade när vi hade en trädgårdsdag på försommaren nu så blommar den för fullt precis som den även gör Parkståndet i bakgrunden.
Helt otroligt så kom den förbi och kalasade på Tagetes blommans nektar den här vackra Fjärilen som heter Påfågelsögat. Det är även ett bevis på att vi har fått ett varmare klimat för den fanns inte här förr i tiden utan den har kommit de senaste åren och den är ju så otroligt fin och så välkommen
  
I och med att vi har en så fin September så kan man fortfarande sitta ute och njuta av den härliga solen som fortfarande är ganska så varm.Här i vår fina utemöbel som min svärfar en gång gjorde så har jag bytt överdrag på dynorna många gånger vi det här laget, senast så fick det bli en gammal gardin som jag använde som var av ett kraftigt tyg och dessutom ganska så färggrant.
Jag önskar alla som tittar in här en riktigt fin höstdag.


 



1 kommentar:

  1. Nog känns det att det närmar sig höst. Här tycker jag inte lusten att sitta ute finns längre.
    Fådda blommor gillar jag, de måste man måna om litet extra. / Britt

    SvaraRadera