söndag 6 september 2015






Septembersöndag
Gullstav  är en ganska så rejäl växt här står den och blommar i en rabatt vid vårt torp som vi har nere vid byns väg.Den här växten kommer från allra första början från Malå där mina svärföräldrar hade den och det var där som jag först såg den för här nere vid kusten hade jag aldrig sett den, men nu så är det många som har den. Rabatten som den växer i  sköter sig nästan själv dels är det en gammal gödselstack i botten då det varit en ladugård här en gång i tiden och sedan så finns det ett  dike alldeles intill där det i sommar har varit fullt med vatten, så man behöver inte bekymra sig särskilt mycket för att det ska vattnas här och gödsel får den ju  automatiskt.
Inne i skogen på vårt torp där brukar det hamna växter som är liksom över och som man inte vill slänga eller växter som man kanske någon gång vill hämta tillbaka.Slänga växter det måste man i bland göra ändå för man kan inte spara på allt.Det blir ganska så vackert  i skogen bland björkar och andra träd där blommar det lite här och där eftersom det finns en myr i närheten så får de vatten och där få de bete sig lite hur som helst.
Här hemma i trädgården så har Kransveronican med vit färg vuxit rejält i sommar nu har jag planer att göra den mindre yvig och fixa till även  i den här rabatten. 
Även jag drömmer om Våren redan för jag kunde inte låta bli att inte köpa mig en vit Lilja när jag var i blomsterbutiken senast.Nu har jag planterat den och hoppas förstås att den ska ge mig glädje en lång tid framåt hur det blir med det återstår att se.
Jag får önska alla en riktigt fin Septembersöndag
 



 


 



1 kommentar:

  1. Den gula Gullstaven är ny för mig. Verkligen fin på din bild. Här hamnar växter som blivit för mycket på landet. En del etablerar sig och en del inte. Men då förbättrar de kanske jorden. / Britt

    SvaraRadera