måndag 21 september 2015




En fin Måndag
En ny vecka ligger åter framför oss och i trädgården så blommar  Kaprifolen den ljuvliga något som gör mig glad och förundrad över att man ännu kan  få njuta av  lite  fägring.Den blommar bra sent visserligen så har den blommat med några blommor tidigare men att den nu fortsätter är ganska så otroligt men det beror förstås på den något varmare temperatur som vi har.Däremot så har vi en mulen himmel i dag  vilket passar mig väldigt bra då jag har tänkt putsa några fönster vilket också hör till höstpyssel inomhus.

När Daggrosen blommar så är den så vacker men den är även väldigt fin när den på höstkanten sedan bär på sina vackra Nypon.Vår Daggros har blivit ganska så stor men det gör inget den kommer att få fortsätta och växa som den vill.

Nu  är den tiden inne då den har en massa vackra Nypon och den här hösten så är det otroligt mycket av dem så mycket att grenarna hänger mot marken och riktigt dignar av bördan. Jag har hjälpt den med att plocka in en hel del så att bördan ska bli lite lättare för jag tänker använda dem till något arrangemang  vi får se vad det blir för någonting.
Under tiden som jag roade mig med att plocka Nypon så passade en del flyttfåglar att passera uppe i det blå på väg till en annan bättre plats.Det är alltid lite vemodigt när de far i väg men de är så välkomna tillbaka igen när  åter våren är tillbaka .Man märker tydligt att fåglarna har flyttat de flesta av dem för naturen har liksom tystnat.
Här har några små invånare i vår trädgård flyttat in i mitt minihotell som jag har gjort av en vanlig plåtburk som jag har lindat ett snöre runt omkring. Botten är kvar på burken sedan har jag använt det som finns i trädgården och det verkar de gilla att krypa in i.Så roligt med hyresgäster den här sitter inne bland Polstjärnans taggiga stam bredvid vår groventre` som vi använder flera gånger per dag men det bekymrar inte hyresgästerna vilket är tur. 
Jag får med det önska alla en riktigt fin början på en ny vecka.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar