lördag 19 september 2015







Höstbilder  i September
Nu börjar det märkas tydligt vad vi är inne i för månad särskilt efter det senaste regnet när vi fick 30 mm sammanlagt.I dag har vi en mellandag när solen försöker göra sina tappra försök och den är förstås välkommen som alltid.Löven har börjat falla så det är bäst att ha räfsan i beredskap.
Ute i trädgården så blommar det fortsatt vidare ändå åtminstone är det en del tappra som gör det även om det börjar vara lite grann rufsiga som den här söta lilla Blåklockan.
Inne i växthuset så står Känguruäpplet och blommar för fullt men några frukter tror jag inte på i så fall får jag ta det inomhus då kanske, man kan ju alltid försöka det är ju kul om det skulle lyckas.Jag hittade den här plantan på en trädgårdsträff med trädgårdsföreningen på försommaren.Det är alltid roligt med någon ny växt jag får väl prova att hålla liv i växten så kanske den kan vara med till en annan sommar jag vet inte om det kan gå men det är värt ett försök.
Morötter odlade jag i en hink som jag har haft både  i växthuset och även utomhus jag behöver kanske inte säga att de var hur goda som helst.Jag har tidigare provat sätta frön i vårt land men om sanningen ska fram så är jag mer förtjust i blommor än av odlande men så här i små mängder så går det bra.
Nu när man börjar få mer tid över när man inte har så mycket i trädgården att göra så kan man med fördel pyssla särskilt inte när vädret tillåter att vara utomhus. Här har jag prövat på att vika bladen i en bok och jag blev riktigt nöjd med resultatet.
Brukar inte se på godmorgon Tv men i dag var ett undantag för en före detta arbetskamrat skulle vara med och skrapa fram pengar och hon hade turen att skrapa fram en större summa dessutom så jag säger bara stort Grattis Gun.
Med den här vackra versen  önskar jag alla en riktigt fin Höstdag
"Hösten är en andra Vår där varje löv är en blomma"
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar