söndag 5 juli 2015


                                             En trevlig början på Juli
Fredag kväll tillbringade vi här i grannens mysiga lusthus där vi intog en god grillbufe tillsammans med några till från vårt grannskap.En trevlig kväll där vi  avslutade med en rolig musiktävling.Den här dagen hade vi haft 28 graders värme men klockan fyra på eftermiddagen så började det att regna och det regnade under i stort sett hela kvällen.Det smattrade riktigt mysigt på taket till lusthuset men vi hade det varmt och gott där inne.

I går Lördag var vi på en trevlig trädgårdsvisning i byn Svedjan i Åkes och Sivs idylliska trädgård  här vid ingången så blommar så fint Lupinerna och trädgården är inramad med en fin gärdesgård.
Här blommade den vackra blå Bergvallmon den lyste av sig där den stod.
I den här mysiga trädgården så fanns även en vacker Snöbollsbuske som blommade så fint och många fina arrangemang och hus fanns på tomten..
Här blommade även Trollius eller Smörbollar som vi säger på svenska med en något ljusare gul ton än de brukar vara.
I trädgården fanns en hel del olika små arrangemang eller stilleben som man gärna tar till sig och kan göra i den egna trädgården.
Det här är en riktigt fin variant av staket som man kan göra själv med det som skogen har att erbjuda och rep som man kanske har i sina gömmor eller så får man köpa några meter.Fint är det och som vanligt så är det enkla oftast det vackraste.
Vi avslutade med att åka i väg till Andre och Lenas stuga i Lidträsk där vi först tog en promenad och vi hade förstås med oss paraplyer för himlen var riktigt mörk.Vi  hade turen på vår sida och klarade oss bra det kom endast några droppar först när vi kommit tillbaka då vi avslutade med ett gott fika innan vi åkte hem var och en till sitt.
I dag har vi endast elva grader nu på morgonen men solen kanske kommer och då blir det nog en härlig dag ändå för i dag är det än så länge uppehåll.Ha en riktigt fin sommardag.









1 kommentar:

  1. Hejsan!

    Riktigt "somriga" bilder och ett vackert dukat bord, precis som det skall vara när det är sommar. Vi lider av värmebölja i Sörmland så jag hoppas på regn så jag äntligen slipper vattna och lite svalka i sovrummet!

    Hälsningar

    /Gunilla

    SvaraRadera