söndag 26 juli 2015





                                  I trädgården just nu
Nu har den slagit ut den Doftschersmin som vi har vid vårt vindskydd och då den blommar så är det en angenäm doft som man möter när man är i dess närhet.
Alldeles intill så blommar dessa Aklejor och den vinröda den behåller färgen och beblandar sig inte med någon annan så det måste vara av en alldeles särskild sort.
Den Kanadensiska rosen William Buffin  även den har just slagit ut och man hänförs av den varje sommar för den är så vacker den ska egentligen klättra men den gör sig även bra som den är.Tyvärr så doftar den inte vet inte om det finns några kanadensiska Rosor som gör det.
Den här Rosen blommar enbart med enkla rosa blommor.När jag köpte den så var det en New Dovn men den har bara blommat med dubbla blommor första året sedan har de varit som den är just nu.Jag tror att den har övergått till den kvist som den var ympad på men jag gillar den ändå.
Nu blommar även Stjärnflockan eller "Linnes döttrar" den vinröda varianten för jag har ju även andra färger av den för jag tycker så mycket om dem.De gör sig så bra i buketter och om de får stå ett tag så blir de som eterneller.I år är de friska för de har inte mått så bra de senaste somrarna och någon sa att man nog måste byta ut dem men det verkar jag inte behöva göra.
Jag får tacka Gunilla som gav mig namnet på den växt som jag visade i mitt förra inslag nu står rätt namn på fliken.Kan även berätta att vår måg från Göteborg han åt "surisar" även om han tyckte att de doftade "tåbira" han fick även annat att äta men bra gjort av honom att smaka tyckte vi.
Vår helg har bestått utav marknad i Byske och Pite dansar och ler där vår dotter tävlade i en talangjakt där hon kom trea.
Nu inväntar vi i dag oväder vilket känns i kroppen vi får se hur mycket det blir av det.Önskar alla en riktigt fin Julisöndag den sista i månaden för övrigt.





1 kommentar:

  1. Jag gillar också shersminbusken och dess doft. Den luktar inte surströmming.
    Även mina brunlila aklejor behåller färgen och beblandar sig inte. Jag har en som blir litet vit inuti, men det är enda förändringen. / Britt

    SvaraRadera