måndag 20 juli 2015






Måndagsblandning
På vårt torp så blommar Hansarosen så fint nere vid vägen och här passar den otroligt bra.Den Ros som vi hade som häck på vår tomt när vi flyttade till vårt hus för 27 år sedan och som vi bytte ut mot en Rönn som vi tycker passar mycket bättre som häck och det bytet har vi inte ångrat.I och med vi har planterat några av dem vid vårt torp så får vi ju ha kvar dem ändå.
Den här vackra insekten fanns på ett blad en dag när jag skulle fota några blommor vad det är vet jag inte men den är vacker i sina färger.Om man har ögonen med sig så kan det dyka upp både det ena och andra av olika insekter som man tidigare aldrig har sett och som här hade jag turen med mig.
Hemma i trädgården så blommar i vanlig ordning den  Näva som heter Trädgårdsnäva och som har så fina blommor.Nävor är en växt som jag tycker mer och mer om för de blommar oftast under en lång period, att de gärna sprider sig gör inte mig så mycket då kan man ju dela med sig och man behöver heller inte ta hand om allt som har frösått sig heller.
Ni vet ju att "Alla morgondagens blommor göms i det frö som sås i dag" för så är det ju.
Här har jag en annan variant av Näva nämligen Jungfrunäva den har ljusrosa blommor och är mycket dekorativ.
Rosenpimpinell har nu slagit ut sina rosa svansar och enligt bladens utseende så måste det vara en släkting till Blodtoppen.Så småningom när Rosen intill ska börja blomma så blir den så otroligt dekorativ tillsammans med den jag får helt enkel ta en bild och lägga ut på min sida så att ni får ta del av den kombinationen.
Får jag presentera Fransnejlikan den har jag en gång fått av min granne Pia  och den vill även vara med på många ställen.Den här ska jag så småningom plantera tillsammans med andra av samma sort som jag har i en annan rabatt men den får stå här och visa upp sig tills dess att den är färdig med det och blivit till frökapslar.
Vi har haft ett riktigt härligt väder nu ett tag vi har äntligen fått vara med om lite grann sommar vilket var på tiden och dessutom i flera dagar dessutom.I dag är det än så länge en mulen dag så i dag passar det bra att klippa gräs och göra fint i trädgården.Ha det riktigt bra alla som tittar in här på min sida.








1 kommentar:

  1. Ser jättefint ut. Vi har satt vresrosor vid vår stuga (den är väl litet lik Hansarosen). Vi har jättedålig jord och mycket sten så det fick vara något tåligt. Rönn växer där av sig själv.
    Fransnejlikan är jättefin. Den skulle jag kunna tänka att den passade hos nig också. Kul med växter man får, som minner om personen. / Britt

    SvaraRadera