torsdag 23 juli 2015


                                        En salig blandning
I går var vi och "grattade" min väninna som fyllde år och på sommaren så är det så härligt att man då kan gå ut i trädgården och plocka i hop en bukett av allehanda blommor och ge bort.Hon fick även ett par hemstickade sockar som hon kan behöva när det åter blir kallare tider.Före den visiten så var vi även i väg till flyget för att hämta vår dotter och måg som har kommit hem från Göteborg  för att hälsa på några dagar och det är förstås en riktig höjdpunkt.
I trädgården så har även den väldigt vackra rubinröda Vallmon slagit ut den som nästan ser ut vara gjord av sidentyg.Dessa fröer har jag själv sått de gjorde jag under förra hösten och fröerna  verkat ha åkt i väg till många olika ställen  så nu blommar det även i andra rabatter men det gör inte alls någonting.
Den här söta blå blomman som jag tyvärr inte vet namnet på men den är som små stjärnor som blommar i rabatten.Jag hittade den på en trädgårdsdag och på etiketten står endast "blå blomma" så den som velat dela med sig har tydligen inte heller vetat det.
Gul Fetknopp den är så fin med sina gula blommor det kan inte hjälpas men nog ser man dem allt i rabatten där de står dessa små solar,här gör den sig särskilt bra under den Blodhägg där den växer.
I kväll så ska vi ha surströmmingsfest vår måg har aldrig smakat på denna som jag och många med mig kallar för delikatess.Naturligtvis så ska han få någonting annat  om han nu inte skulle gilla den för alla kan inte göra det.Hur som helst så är det bara så roligt att de är hemma även om deras schema är full bokat men i kväll får vi rå om dem lite extra.
Jag får därmed önska alla en riktigt fin Torsdag.









2 kommentarer:

  1. Hejsan Maggan!

    Den blå blomman skulle kunna vara hornrapunkel Phyteuma scheuchzeri.

    Sommarhälsningar

    /Gunilla

    SvaraRadera
  2. Vad kul när man kan få veta vad ens växter heter.
    Vad spännande att se hur mågen uppskattar surströmming. Själv gillar jag det, men doften är inte god. Så jag undrar om man kan njuta av något annat när det luktar surströmming, om man inte tycker om det. Men han blir kanske jätteförtjust. / Britt

    SvaraRadera