onsdag 17 december 2014


Längtan efter snö och ett kakbak
Just nu så går jag som många andra och längtar efter julesnö och för två år sedan då hade vi ganska mycket av den vita varan så pass att vår utegran dignade av den tunga bördan men det var så vackert.
Förra året vid samma tidpunkt hade vi även lite grann snö just så pass att man fick den härliga känslan som följer med ett vitt täcke i vår natur.I år ännu så länge så har allt som tidigare kommit tinat bort och kvar är bara is som gör att en del ramlar och gör sig ordentligt illa.I går var jag ut med min granne på en promenad och då fick vi mest hålla till inne i skogen för det var bara is på vägarna som vi brukar promenera efter och naturligtvis så hade vi bråddar under våra skor för man vill ju inte bryta armar och ben.

I dag har jag bakat dessa goda Russinkakor de innehåller bara fem ingredienser.Den burk med julmotiv som jag har på bänken den använder jag året runt för i den har jag mjöl men jag har den inne i ett skåp, men i dessa tider så kan den stå framme så fin som den är jag köpte den på en loppis för några år sedan. Receptet på kakorna får Ni här om Ni skulle känna för att baka dem någon gång.
Nu ska jag bara inta en grötlunch sedan så blir det en promenad medan det är någorlunda ljust Ni vet man måste ju tanka lite D-vitaminer och det gör man bäst mitt på dagen.Till slut tack för fin kommentar i mitt förra inlägg och ta vara på dagen och stunden alla som tittar in här.







1 kommentar:

  1. Fint med snö, utan tvekan. Och vid den här tiden vill jag också ha den. Men tyvärr brukar det bara bli slask och ishalka. Och det är inte så fint.
    Precis likadan julgrytlapp har jag. Men bara en. En gammal dam virkade den och hon orkade nog bara med en. Den är inte något vidare som grytlapp, men som dekoration. Här bakas också fast vörtbröd.

    SvaraRadera