måndag 29 september 2014






Höstnjutningar
 Nu när man har så fina Snöbär i trädgården och mossa i skogen så blir det så fint med att ta till vara det och göra en krans.Den här gjorde jag förra året och i går så tog jag fram den ur sin sommarvila och piffade till den med ny mossa och färska bär så nu får den sitta på vår ytterdörr igen.


Den här trädgårdstomten har åter fått en plats i den fina lådan här ska den nu stå under vintern i ur och skur.Den har fått sina törnar genom åren och jag har bättrat på färgen på den några gånger då den ser nästan sjuk ut av brist på färg men efter sin make up så är den lika fin igen och ser lite piggare ut.I dag har vi ett riktigt håll i hatten väder för det blåser ganska så ordentligt men solen skiner och det är ganska så härliga 12 plusgrader så promenaden från vårt torp gick som en dans då jag hade turen att ha medvind.Då kan man njuta ett slag av att det är höst ändå.
En god kaka till kaffet kan man även unna sig att njuta av för i helgen så passade jag på att baka  lite
 grann och då blev det de här Marängsnitten bland annat Ni kan få receptet här.
21/2 dl vetemjöl,2 msk socker,2 tsk vaniljsocker1/2 tsk Bakpulver,100 gram Smör,1 äggula
Maräng
1 äggvita,1/2 dl socker,Strössel
1.Man hackar samman mjöl,socker,vaniljsocker,bakpulver och smör till en smulig massa.Tillsätt äggulan och arbeta snabbt i hop till en deg.
2.Dela degen i två delar och rulla ut till längder lika långa som plåten.Lägg rullarna på plåten med bakplåtspapper och platta till med handen.
3.Maräng; Vispa äggvitan till skum.Tillsätt sockret och vispa till maräng.Spritsa eller bred på längderna.Strö på strössel och grädda i 15 minuter i 175 grader varm ugn.Skär sneda bitar medan de är varma.
I bland så är det riktigt roligt att baka särskilt när det går bra och det blir ett lyckat resultat och jag hade turen på min sida i Lördags när jag kom till skott med det.
Ha en riktigt bra eftermiddag  alla som tittar in här.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar