måndag 22 september 2014



                                  Ännu en ny vecka har inletts
Jag  har börjat tycka mer och mer om Måndag för då ligger hela veckan framför mig med helt blanka dagar som jag kan fylla med innehåll.I dag på eftermiddagen så åkte maken och jag i väg till vårt skogsskifte som vi har och där jag sprungit i som barn och nu har en del björkar börjat skifta färg för att förbereda sig för vintern men även tappat en hel del blad.I natt hade vi minusgrader och det har endast varit några plusgrader så vantar och andra varma kläder var att föredra när vi gick i skogen.
Syftet med vår skogsutflykt var att hämta lite barrväxter och då främst vackert Enris och
där finns en hel del att hämta kan jag säga där hittade vi ett  vackert silvrigt ris som jag genast glatt knipsade av för att fylla min korg med.Vi fyllde även två kartonger för vi behöver en del då vi ska pynta även våra anhörigas gravar plus göra fint här hemma. Det känns otroligt härligt att bara åka i väg och hämta man behöver inte fråga någon om lov för man är ju på sina egna domäner.
Jag tog mig även en härlig promenad genom skogen och kom då ner till byns väg för att fånga den känsla som det ger att promenera på en väg som man gått på som barn.
 När vi skulle vandra vidare ner till våra ägor nedanför huset där jag är född så går man förbi den här fina ladan som min bror en gång satte upp och som nu den nya ägaren rår om.Här har det blivit en relaxavdelning med bastu och ladan passar fint in här.

Vi gick en lite längre promenad för att se över våra ägor och konstaterade att här finns det mycket skogsjobb att göra i form av röjningsarbete vilket maken tycker känns riktigt bra
.Som Ni ser så hade vi ganska så vacker miljö att vandra i nu när markens löv fallit till marken och färgar vägen alldeles gul.
Med det så får jag önska alla en trevlig eftermiddag .








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar