söndag 6 april 2014








Sommarlängtan
Inom en ganska så snar framtid så börjar det se ut så här ute i trädgården då gräsmattan ligger som en ljusgrön matta och luften är varm,det surrar av både Humlor, Bin och Fjärilar fladdrar förbi.Härligt är det även när man kan gå in i sitt växthus och pyssla om de Tomatplantor och någon Gurkplanta som jag har tänkt ha där inne plus lite annat smått och gott.
Nu hoppas jag förstås att den här vackra vita Violrutan även kommer att förgylla tillvaron och blomma lika fint som den gjorde förra sommaren.
Den rosa Stjärnflockan  är även den en trogen växt som kan vara så här fin ,om den inte får ohyra som den gjorde förra sommaren förstås då alla blommor vissnade bort.Nu kommer det ju en ny sommar snart så då ska de väl inte ha kvar dessa problem får man hoppas för den trivs i vår trädgård då den frösår sig mer än gärna jag har i flera omgångar tagit med mig plantor från den på trädgårdsdagen som vi har på försommaren.
Den här klätterrosen kan jag rekommendera det är en Kanadensisk Ros som heter William Baffin och den kan man plantera även i zon 7.Den blommar hela sommaren ända in på höstkanten så den gör en glad en lång tid och det gillar man ju extra mycket.
Den Vår som vi hade för en tid sedan har gjort ett uppehåll för det är minusgrader på nätterna och det tinar inte nämnvärt på dagarna.Jag har i alla fall varit ute och räfsat bort en del högar av fågelfrö som har blivit under vintern så lite grann trädgårdspyssel har jag börjat med och det känns bra i både kropp och själ när man får göra det, även om man känner av det  i musklerna som man kanske inte annars har använt i flera dagar efteråt men det är det värt.
I dag skulle jag bli extra glad om det kom sol för i går var det en mulen dag men vi hade bjudit hit gäster och  hade en trevlig dag vi premiärgrillade till middagen  och det smakade så gott.
Jag får därmed önska er alla en riktigt fin Söndag



.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar