lördag 1 mars 2014


Havsblått i trädgården
Söta blåklockor i miniformat har jag under vårt äppelträd de blommar i stort sett under hela sommaren sedan de väl slagit ut och de är så fina i rabatten tillsammans med de andra växterna.
Lupiner i blåaste blått har jag ju även  förstås dem brukar jag plocka bort fröställningen på sedan de har blommat ut dels för att de inte ser så snyggt och dels för att de kommer då med ett flor igen.
Strandiris har jag här på vårt torp men jag har även en planta hemma i trädgården.Den brukar inte alltid blomma hemma i rabatten men här på torpet så verkar den trivas bättre för här blommar den oftast.Jag blir alltid så glad när den kommer med sina så otroligt vackra blommor.På sommaren så finns det många stunder av  trädgårdslycka  för alltid när man ser att växterna har överlevt vintern så blir åtminstone jag riktigt glad .
Den kornblå Toppklockan den är ett arv från min barndom så den är jag så glad över att jag har.På vårt torp så finns den lite här och där och det är inte så konstigt för den är ju egentligen en äldre växt som fanns i trädgårdar på gamla torp.Man kan inte annat än säga att den är ganska så fin särskilt med den här fina kulören.Jag har även den vita varianten men den här är nog så vacker.
Här har jag en Näva som har en mörklila stam och ljusblå blommor en växt som jag har hämtat på en dag med byte av plantor i vår trädgårdsförening och den har blivit en riktig favorit.
Nu har vi hunnit in i  den härliga månaden Mars  i dag så lyser solen med sin frånvaro men nu hoppas jag att det gråa som finns på himlen inte parkerar här utan åker i väg så vi får sol.I går så var den fram en liten liten stund och det var så härligt .
Ha en riktigt fin Mars dag alla som tittar in här.Lev och må så länge.



 
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar