fredag 21 mars 2014








Frikostigt-generöst

Blommor som hör till de frikostiga i trädgården dit hör ju Prickklocka och den gillar jag otroligt mycket helst den vita som jag har här på bilden.Den rosa varianten har jag även men endast en planta den är jag inte lika stormförtjust i men jag vill gärna ha den kvar för även den är vacker.
Den söta Violen är även den en generös växt då den fröar av sig och varje sommar kommer med nya blommor.
Blodoxalis och Trädgårdsmålla två växter som även de är jättegenerösa  och kommer med sina blommor på olika ställen så man får varje sommar plocka igen dem för att ha dem tillsammans på en plats då de fröar av sig en hel del.Jag gillar dem då de är vackra i färgen och gör sig bra i rabatten.

Mattram som jag kallar dess söta juveler behöver jag inte informera om så värst mycket för dem har jag skrivit om i tidigare inlägg.De kommer helt säkert att finnas en hel del av i rabatten där de sitter för även de är givmilda i sin karaktär.
Min väninna Ingrid hon har en mycket vacker Dahlia som hon frikostigt brukar dela med sig av, jag brukar få av de vackra blommorna när vi brukar träffas för att ha i vas och det är så roligt då jag själv inte har dem i vår trädgård då får vi även njuta av dem.
När vi brukar träffas på försommaren vi som är med i trädgårdssällskapet så brukar alla dela med sig frikostigt av vad alla har i sina trädgårdar och där brukar jag hitta många olika plantor som jag glatt tar hem till vår trädgård.Förra sommaren så var jag upptagen men det här året så ska jag se till att jag är ledig och ta mig dit.
Nu har vi fått bakslag i vädret vi har fått 30 cm nysnö men den kommer att tina bort ganska snart för vi har inte kallt.I kväll ska vår familj gå på födelsekalas och äta tårta då en i vår släkt fyller år det ser jag fram emot.
Det var allt för i dag nu vill jag önska dig en trevlig fortsättning på den här Fredagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar