fredag 14 september 2012


Bloggtema i dag är ju hösten och nog kan man säga att när björkarna byter färg från grönt till gult så är hösten här.Den är vacker  melankolisk.jag har alltid gillat hösten med sina klara dagar då solen skiner och det är en lite krispigare luft och när det är sämre väder så kan man vara inomhus och mysa kanske sitta ner med ett handarbete och lyssna på en god bok. När man får gå ut på skogspromenad med min korg i handen och i den ligger både svampkniv och kamera för att inte tala om när vi fyller ryggsäcken med fika och beger oss till skogen för att plocka bär.
I dag är det på gång busväder det har redan börjat regna och blåsa då passar det bra att åka i väg och hjälpa dottern tömma sin lilla etta då hon ska flytta inom en snar framtid.
Om man nu inte känner för det här med höst så kan man ju trösta sig med att baka goda kakor som man kan inta till kaffet  som dessa.

Äppelgrottor ca 25 st
125 rumsvarmt smör,0,75 dl socker,2 teskedar vaniljsocker,2 dl vetemjöl,0,5 dl potatismjöl,1 tesked bakpulver,0,5 tesked malen ingefära och äppelmos att fylla dem med

Rör smör och socker poröst,blanda ner resten av ingredienserna .Rulla degen till små bollar som lägges i små kakformar,Gör ett hål i mitten och klicka i äppelmos.Grädda i 200 grader i 10-12 minuter

Lycka till med baket och ha en fortsatt bra dag

 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar