måndag 29 juni 2015





I helgen kom sommaren
Så härligt det har varit att få känna på lite grann värme under den här helgen det är så mysigt att bara sitta ute när man ska fika i helgen blev vi bjudna till en granne på kaffe och då kunde vi sitta ner på deras altan och njuta av sommarvärmen.I skogen så står Åkerfräken så skir och när solen når den så blir det så här vackert.I skogen brukar det dofta så gott av kåda när det brukar vara riktigt varma dagar men just nu så vill man inte så gärna vara där då det kryllar av Mygg.
Maken har snickrat i hop det här fina insektshotellet som nu får sitta på vår lada på torpet så nu hoppas jag på flera hyresgäster.Man vill ju gärna göra det bra för dem så att de kan pollinera ens blommor och frukter.I år så har jag inte sett så värst många Humlor och Bin så jag undrar hur det blir med frukt och bär men man kan ju alltid hoppas.
Den vackra Bergrosen har nu börjat slå ut och jag tycker så mycket om deras enkla blommor som även doftar.
Pärlemorfjärma som jag tror att den här söta växten heter.Den har så krispiga blad och så vacker färg på sina blommor just nu så blommar  den för fullt tillsammans med många andra.
I vår trädgård så har jag satt ut några fågelbad och här har jag ett som hänger under vårt Äppelträd jag tror inte att det är det som är mest välbesökt för jag har en del andra som  har flera besökare per dag.Men det är  rätt så fint att ha ett som hänger i ett träd,det här badet är inte så djupt så andra som till exempel Fjärilar kanske kan använda att dricka i.
I dag har vi en mulen dag troligen ska det bli regn i eftermiddag då kan man sätta sig ner och lyssna på Sommar något som vi försöker göra de flesta dagar under sommaren när vi inte har något annat för oss.
Någon klok har sagt "Stanna en stund lägg ner arbetet och se Dig omkring" något som jag tycker att vi ska göra i den tid som just nu är så vacker som vår natur är med allt vad som blommar och är grönt.
Ha det gott alla som tittar in på min sida. 






1 kommentar:

  1. Fint insektshotell. Jag ska också be min man. Ett tag tänkte jag att jag kan själv. Men han gör det bättre.
    Fint med hängande badkar,
    Och pärlemorfjärman är ju jättesöt. En helt ny växt för mig.
    Vi har också litet mulet idag, men bra trädgårdsväder. / Britt

    SvaraRadera