onsdag 24 juni 2015




Hjärtan och behjärtansvärt

I vår trädgård så finns det en del hjärtan bland annat några av den rosa varianten av Fänrikshjärta som jag för några år sedan blev less på.I bland så tänker man sig för innan man ratar en del växter som man för tillfället blir trött på och den här gången fick de ta plats i vårt trädgårdsland vilket var bra för nu är de åter välkomna in i trädgården.
Minns hur glad jag blev när jag fick se att det fanns vita Fänrikshjärtan som jag förstås köpte och de är verkligen otroligt fina just för att de är vita.I dag har jag inte sett att de finns ute i handeln men om några år så tror jag nog ändå att den blir attraktiv igen.Dessa går bra att dela när plantorna har blivit större och därför så har jag dem på många ställen men jag har sett i vår att de började inte växa förrän värmen kom.
Samurajhjärtat kan jag rekommendera både för dess vackra gråa bladverk och för dess blomning som håller på ända till sena hösten en otroligt tacksam växt.
Den brokbladiga Syrenen med dess hjärtformade blad håller som bäst på att slå ut och jag är så glad över att jag hade turen att vinna den här otroligt vackra Syrenen.Nog märker man att det är en Syren av en ädlare sort för dess blommor är mycket större än den vanliga bondsyrenen.

Behjärtansvärt är vår dotters insamling  till barndiabetesfonden  hon kommer att springa Midnattsloppet i Augusti i Göteborg  till förmån för just den fonden.Izabelle fick själv barndiabetes när hon var åtta år med allt vad en livslång sjukdom som diabetes innebär hon vill i och med insamlingen hjälpa till så att de kan kanske hitta ett botemedel eftersom den här sjukdomen bara ökar.

https://www.inspons.se/2014/12/10/valkommen-till-min-insamling/

Man går in på på länken ovan och kommer då in på insamlingen Spring för livet som den heter.
Sedan klickar man på Sponsra där kan man fylla i det belopp som man vill lägga
Referens ska man skriva Isabell Lindfors då kommer pengarna in på rätt insamling.
Jag får tacka på förhand  i fall Ni vill lägga en slant.
I dag efter lunch kom regnet men det är ett fint regn som jag tror att växterna behöver meningen är att jag i kväll ska bege mig tillsammans med en granne till en trädgård i en by i närheten för att gå på trädgårdsvandring vilket ska bli roligt.Ha det gott alla som tittar in här.










3 kommentarer:

  1. Fint med hjärtetema och att dottern startat insamling. Hoppas det går bra.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  2. Ibland blir man trött på växter för att de tar över för mycket. Jag hade också både vita o rosa fänrikshjärtan en gång, men om jag rensat bort dem eller de försvunnit av sig själv vet jag inte. Och nu saknar jag dem litet. Samurajhjärtat var nytt för mig.
    Lycka till för Isabell och Diabetesfonden. / Britt

    SvaraRadera
  3. Så fint av din dotter att göra en insamling för barndiabetes, jag har bekantas barn som också drabbats av det. Fint med alla hjärtan, ibland kan dom sprida sig lite för mycket. Ha det fint. CArita

    SvaraRadera