måndag 15 juni 2015




Måndag i midsommartid
Tänk att vi redan har hunnit till  midsommarveckan  inte klokt vad tiden rusar i väg hur ska det här sluta. Underbart  är det i varje fall att den nu har flera blommor som slagit ut den Klematis som jag ett tag trodde inte skulle trivas men det verkar den göra.Jag har ju berättat att jag fann den slingrande kring ett litet träd vid en kompost i skogen som vi har bara ett stenkast från vårt hus och att jag tog en liten reva av den så att den andra delen fick bli kvar. Förra året så blommade den senare på sommaren och då var det endast med  någon blomma enbart.
Nu blommar även den här vackra Rosenbräckan i vårt stenparti den har fått vara som den är på samma ställe i flera år och med tiden så har det blivit en rejäl kudde som nu är alldeles röd av blommor.Senast vi hade trädgårdsvisning så var det en som frågade vad det var för någon växt för då var det endast en grön kudde då jag klipper bort blommor som vissnat och även då är den fin. hon skulle köpa sig en sådan för hon tyckte att den gröna kudden var så otroligt vacker då den såg ut som någon cedum växt.
Även den som är vit blommar och även den är vacker men dess gröna kudde blir inte på samma sätt då växten har ett glesare bladverk.
Hos min bror och svägerska så finns detta vackra fågelbad som är av en urholkad sten som naturen tillverkat  alldeles på egen hand så man kan säga att naturen är en otroligt duktig konstnär.
Jag var ju på trädgårdsträff under helgen och jag hittade otroligt fina växter jag kommer troligen att visa er så småningom mina fynd när de har börjat blomma  jag hade även turen att vinna i ett blomsterlotteri och då vann jag en Rudbeckia.Vi hade tur med vädret tills alldeles i slutet när vi skulle ha lotteridragning och fika då började det regna men som vanligt var jag jättenöjd med dagen.
I dag har vi en mulen himmel men vi har fått varmare väder och då går det åt rätt håll kan man säga.Med det så önskar jag alla en riktigt fin Måndag




2 kommentarer:

  1. Vad kul att den hittade klematisen trivs och blommar. Så fint naturligt fågelbad. Nu ser man fram emot bilder på nya växterna. / Britt

    SvaraRadera
  2. Ja nu kan man inte se sig mätt på allt det fina som finns. Ha en fin midsommar. Carita

    SvaraRadera