torsdag 18 juni 2015







Utflykt för att plocka blommor
I går gjorde vi en liten utflykt till min barndoms by där jag hade i tanken att plocka lite midsommarblommor.Den här trädgården är för mig förknippad med många  minnen eftersom jag är uppvuxen här och har som barn därför sprungit och lekt på den här tomten.Stugan i bakgrunden var en bagarstuga när jag var liten men blev sedan ett sommarboende för mina föräldrar där de trivdes att vara särskilt min mamma.I dag så är det ett sommarställe för vi sålde det till en som gillar att bo på en sådan idyllisk plats nära naturen.
I trädgården står ett mer än hundra år gammalt Äppelträd det blommar för fullt just nu sedan kommer det några äpplen som inte är av den godaste sorten precis.De är ganska så sura och är inte särskilt stora, vad trädet heter vet jag förstås inte.Nu börjar det vara knotigt och grått av mossa beroende av hög ålder att det ens överlevt är helt otroligt men Äppelträd är ju av en tålig art verkar det som.
Jag hittade även några Midsommarblommor eller Ängsnäva som de heter.
På den här ängen så plockade jag även Smörblommor som jag tycker är så fina och verkligen hör till en sommarbukett med vilda blommor.
Kattfötter fick även de följa med hem som jag nu har på tork dem kan man titta på när vintern kommer och minnas tillbaka.
Den här bilden är som en tavla en äng med en massa Maskrosor och en norrländsk lada längst bort somrig så det förslår.
Så här fin blev buketten av årets plockade ängsblommor  och med den så önskar jag alla en riktigt fin Midsommarhelg. Äntligen så verkar vi få både varmare och soligare än vi haft på länge vilket man välkomnar.
Ha det så gott alla som tittar in här.









1 kommentar:

  1. Fint med barndomsminnen. Och att plocka sina midsommarblommor där.
    Vädret ser inte så lysande ut, men imorgon firar vi i vår stuga ändå. Trevlig midsommar! / Britt

    SvaraRadera