fredag 17 april 2015






Våren - dagens tema 
I Blommig Fredag
För mig är det vår på riktigt när det börjar porla i diken och bäckar och när luften blir härligt varm det behöver bara bli 10 plusgrader om då solen skiner då känner man att man tinar upp ända in i märgen.
Och just nu så har vi den här  för nu ser Häggen på vårt torp ut precis så här man kan tydligt se dess ämnen till blad vara på gång en härlig tid när allt ligger framför oss.Vintern börjar så sakta säga farväl för den här gången även om den  i år är lite mer envis än förra året.

 Vår är det även när den här söta Vivan blommar  nu har den förökat sig så jag kan sätta ner några tuvor även i krukor och den gläder en länge då den blommar under en längre tid dessutom sådana växter gillar man allt  lite extra.
Tibasten även den håller på att slå ut och den är ju så otroligt fin där den står synd att den är så giftig men man kan ju inte begära allt av en vacker buske. Den får ju även  vackra röda bär på hösten men jag har inte sett  att fåglarna gillar dem.
När Krokusen blommar så berättar den att nu är Våren här och man blir så otroligt glad över dess blommor för just nu så har man en ordentlig trädgårdsabstinens.Nu är en tid då man står mest på huk varje dag över rabatterna för att se om det har kommit upp någonting nytt.
Dessa små levande varelser kommer alltid med vårglädje men ännu har de inte anlänt hit till oss men inom en mycket snar framtid så är de här.Däremot så har både Svanar och Tranor kommit dem hör man på långt håll.Nu väntar jag bara på Storspovens läte för den vill jag inte missa.
Om Ni tittar in på den här sidan Bland rosor och bladlöss
så hittar Ni helt säkert fler fina bidrag som gäller temat våren.
Ha en riktigt fin vårdag alla som tittar in på min sida och tack för kommentarer i mitt förra inlägg. 










10 kommentarer:

  1. Vilket läckert torp ni har med växter, fåglar och till och med en liten bäck.
    Ja nu är det vår!
    Trevlig helg
    Anette

    SvaraRadera
  2. Mycket fina vårtecken. Fast stackars er som har snö kvar. Tibasten är verkligen fin och om inte ens fåglarna äter bären, så är den nog riktigt giftig. / Britt

    SvaraRadera
  3. Härligt att ni också börjar få vår i vårt avlånga land. Då kan jag uppleva början av våren en gång till med hjälp av dina fina bilder. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att du får lite vår, snön verkar så avlägsen, men samtidigt så kom det precis en hagelskur, så det är inte riktigt så varmt som jag skulle önska. Ha det gott! Marika

    SvaraRadera
  5. Just nu när markens bruna färg byts mot gröna nyanser är fylld med så mycket förväntningar och glädje över att våren äntligen är här! Ha en härlig vårhelg!

    SvaraRadera
  6. Åhhh, våren är underbar med alla sina blommor, trots vädernycker.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  7. Ja det er så deilig å ha alt foran seg og glede seg over!

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig vår du har på torpet. Porlande bäckar det är härligt det
    Ha en fin och skön lördag
    kram Meta

    SvaraRadera
  9. Underbara vårbilder.

    Trevlig Helg

    SvaraRadera
  10. Underbara vårbilder.

    Trevlig Helg

    SvaraRadera