måndag 6 april 2015



 Vårglädje
I helgen unnade jag mig en bukett Tulpaner.Jag inköpte faktiskt  tre buketter till och med där en var till mig själv, en som jag gav bort i går när vi var på 60-års kalas och en till som jag tänker ge min 96 år gamla moster då vi har i tanken att hälsa på henne på så vis så får många ta del av vårglädjen.
Här är på gång en Dahlia  vars  knölar jag haft i en bunke med sand som förvarats i vårt förråd i mörker under vintern.Jag fick se att de hade fått vårkänslor och börjat  växa så smått så därför planterade jag ner dem i en kruka med jord i stället och tog fram dem i ljuset och nu har det till och med kommit små gröna blad.Vårglädje så det står härliga till.
Så här fin ska den bli om den börjar trivas.Moderplantan finns hos min väninna och där är den så här vacker de har planterat den i en rejält stor kruka för det är en maffig växt. Nu blir det till att gödsla den ordentligt jag har i en säck brunnen hästgödsel som jag tänker ge den när det blir att plantera ut den i Maj inte så värst länge med andra ord innan allt drar i gång igen.
På vårt rumsbord står den här krukan fylld med olika växter och naturligtvis gula och svarta fjädrar för det ska det ju vara i dessa hockeytider.I går sken solen vi kunde sitta ute och inta vårt eftermiddagsfika den värmde så skönt.Helgen har annars varit mulen vi var på visit till våra grannars stuga på påsklördag och då skulle vi önskat sol men det blev ändå att promenera på isen och vi hade en trevlig dag i alla fall.Önskar Er en fortsatt trevlig dag och tack för trevliga kommentarer i mitt förra inlägg




2 kommentarer:

  1. Vad man blir glad av växter, oavsett om man får dem eller köper dem själv. Kul när dahliorna börjar visa sig. / Britt

    SvaraRadera
  2. Hur gjorde du bäst för att få fart på dahlian?
    Jag vill att mina ska sätta igång.
    Ha det gott, hej Ewa:)

    SvaraRadera