måndag 13 april 2015




En eftermiddag på vårt torp
I dag har vi en dag med regn och det behövs minsann om vintern ska förlora sitt grepp vi behöver även värme och sol men det får vi hoppas på blir i morgon eller någon annan dag framöver.Som Ni ser så finns det fortfarande snö kvar på sina ställen så än blir det inte att räfsa här.Vi har tillbringat några timmar efter lunch på vårt torp för att städa bort en del saker och även samla ihop en del som ska med  till grovsoporna och då passar det bra en regnig dag som denna.
 En trappa upp finns det en kammare med brytet tak och blommiga tapeter som en gång har varit ett flickrum. Hon som en gång bodde här var hit för ett antal somrar sedan och hon grät en skvätt när hon såg att allt var som på den tiden hon bodde här.Så länge vi har hand om det så ska det också få vara som det är i dag det är ju det som är tjusningen med ett hundra år gammalt torp.
När det blev fikadags så kokade vi kaffe på den gamla järnspisen.Maken hade eldat både kamin och vedpanna så det blev en skön värme inomhus kan behövas när regnet smattrade mot rutan.
Vi brukar inte fika inomhus så här tidigt på året det brukar vi göra först i Maj men det var lika mysigt för det och gott var det även.
Utanför så har nästan alla rabatter tinat fram och i den här har jag planterat vårblommor som jag hoppas snart ska titta upp. Jag får tacka för de trevliga kommentarer som jag fick i mitt förra inlägg och med det så önskar jag alla som tittar in här en riktigt fin eftermiddag
 


 

3 kommentarer:

  1. Fint att ha en järnspis köket. Det hade jag önskat att få plats med.
    Men jag är glad att vi inte har någon snö kvar. / Britt

    SvaraRadera
  2. Vilket fint torp att må gott i! /Helena

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder

    SvaraRadera