måndag 23 juni 2014






En trevlig Midsommar
Åter är en trevlig midsommarhelg till ända som vi firat precis som vanligt tillsammans med våra grannar i deras stuga. Det har varit en ganska så kall midsommar nog den kallaste vad jag kan minnas men vi hade det bra inomhus i deras inglasade altan där vi åt gott och trivdes.
Efter middagen så kom värdinnan fram med en sommar paj som vi åt av med god aptit.
På midsommardagen så blev det en promenad efter lunch runt Lidträskets sjö och vi hade turen att passa på just under tiden då solen stod högt på himlen och det blev därför en riktigt bra promenad som tog ca en timme.Det är en fin promenad väg som går längs med vattnet så jag gick i mina promenadskor och det var inga som helst problem för på blöta ställen så fanns det som Ni ser trätrallar lagt ut
När vi åter var tillbaks till stugan så ringde telefonen och vi blev bortbjudna på kvällsfika hos våra vänner i Kåge så det var allt bra tur att vi hade gjort den välbehövliga promenaden.
För värdinnan Ingrid hon hade gjort jättegoda mackor och hade även annat gott fika som vi intog med god aptit.Samtalsämnen det saknade vi inte heller även om det var en hel del som vi gått igenom under midsommar aftonens kväll
Vi avslutade midsommarhelgen på Söndag förmiddag med att resa till ett nedlagt kalkbruk som heter Strå och där var vi en god stund och gick runt och tittade.Vi såg även fiskar som simmade där och en och annan som nog hade bra vikt dessutom.
Det fanns även en hel del grodyngel som simmade runt man kan undra vart de tar vägen sedan med tanke på mängden av yngel.
I dag har vi ca femton grader varmt så det har i och med det blivit varmare men det är en mulen himmel och det blir troligen regn senare under dagen.Även om det varit kallt så har i alla fall gräsmattan vuxit så det ska tas om hand under dagen  innan regnet kommer.Det var allt från nu Ni må ta hand om er så hörs vi snart igen.
 









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar