fredag 18 oktober 2013








För ett halvår sedan och nu
I April så började Krokusen att blomma och med dem så kommer även en massa härliga tider som man har framför sig tänk vilka vårens budbärare de ändå är.
Även dessa söta påskliljor lyste i rabatten och de blommade rätt så länge så dem fick man verkligen njuta av ett bra tag.
Den söta Vitsippan är även den så otroligt fin när den börjar blomma.Den här perioden så går man omkring och hukar sig över rabatterna för att se det allra minsta tecken på att allt har klarat sig över vintern  och man blir så glad över varje vårtecken som dyker upp.
Bäckarna som varit igenfrusna börjar även de att vakna till liv och porlar så härligt till glädje för både människor och djur.Nu börjar även fåglarna  att anlända de som varit på varmare ställen under den kalla vintern och hela naturen sjunger av glädje.
Dit hör ju så klart min favorit Sädesärlan och när den kommer så kan man nästan se att den varit här hos oss förut för de är inte ett dugg skygga utan trippar framför oss  där vi går och vippar på sin stjärt.
I dag så ligger marken åter frusen efter minusgraderna vi har haft  de senaste dygnet dessutom så har det ju även snöat en aning.Jag kan väl inte säga att jag är lika glad när sedan den kalla årstiden kommer som när våren anländer men det är ju det eviga kretsloppet så det är bara att hålla god min.
Snön den ligger även kvar på sina ställen även om det inte är så mycket men man får en föraning om vad som komma skall.I dag på eftermiddagen så var vi till vår skog och maken hämtade hem en del virke som han har huggit för att sedan kapa och klyva som sedan när den torkat ska värma oss i framtiden.Jag följde med och plockade mera ris för att pynta med här hemma vi högg även en gran att ha ute jag blev väl inte direkt nöjd med den men vi får väl se om den får duga i alla fall.
Hoppas att Ni får en härlig eftermiddag








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar