onsdag 10 april 2013





Får jag bjuda på en gnutta Vår
Nu har det töat så pass att blåbärsriset har börjat komma fram visserligen så är det bara fläckvis men man behöver så lite för att bli glad över vårens framfart.Nu har de kalla nätterna gjort att det tar lite tid men de har ju lovat varmare väder närmare helgen så då får kanske gumman tö lite mer att göra.
Jag har i varje fall plockat in av riset och inom sinom tid så ska det börja blomma och det brukar blomma med små vita klockor.Jag har i flera år tagit in blåbärsris och det har fungerat däremot så har jag provat ta in Häggkvistar men där har jag misslyckats det brukar för det mesta torka bort.Man kanske skulle göra ett nytt försök igen man ska ju inte ge upp i första taget.
Även på vedbacken har snön försvunnit även om det ligger drivor runt omkring men det är ju en fördel när maken ska vara där och ta hand om veden att det då är bart.I dag blev det att promenera till torpet det tog ungefär tre kvart då hade jag fått dagens dos av motion.I kväll ska jag åka till min moster och hälsa på  hon är över 90 år och är pigg och klar i huvudet följer med i hockeyn bland annat och sitter och stickar sockar till sina branbarnsbarn som hon har ett antal av hon är en riktig krutgumma.
Jag får önska alla en trevlig eftermiddag
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Härligt! Längtar efter värme och snöfritt! Kram Monica

    SvaraRadera
  2. Ja visst längtar man lite extra efter det som vi har framför oss.

    SvaraRadera
  3. Som vanligt ligger ni en bra bit före oss när det gäller våren. Några bara fläckar att plocka blåbärsris på har jag ännu inte stött på, men dom kommer, dom kommer.
    Några kvista som är väldigt roliga att ta in är dom från poppeln. Helt makalöst vackra och speciella knoppar och blommor som dessutom luktar väldigt gott.

    SvaraRadera
  4. Poppel det har vi haft på tomten tidigare och de doftar väldigt gott tyvärr så har vi inte kvar den.Jag vet att Ni har en annan zon där ni bor eftersom jag ju är född i den zonen men den som väntar på något gott osv.

    SvaraRadera