lördag 13 april 2013




Sköna Lördag
Jag har planterat första krukan för våren som nu står på brotrappan ännu så länge så får den komma in i värmen när det blir kväll för nattetid är det ännu minusgrader.Nedanför vårt köksfönster så har snödrivan snart smält bort helt och mina vårlökar som bor där deras bladverk kommer upp mer och mer och ska väl om det nu kommer lite värme snart börja blomma och det ser jag fram emot.Häromkvällen hörde jag några Svanar som trumpetade när jag var ut på bron någon motortcykel har börjat köra förbi vårt torp och det har även börjat surra i luften av flygande farkoster som det brukar göra på sommaren som jag tror heter Trike så det är många som har vårkänslor.
Dessa längtans blå blommor ska även bli roligt när de kommer för då är det varmt i luften och snön har smält bort.De brukar komma på flera ställen men dem tar man reda på och kan sätta dem där det inte finns några till exempel på vårt torp där får de sprida sig hur mycket som helst.
Penningblad även de har jag en förkärlek till då de gärna får sprida ut sig dem brukar jag ha i olika krukor och även i blomlådor det blir så fint när de hänger ner från kanten.Även här vid bron så är de vackra när de sprider ut sina gula blommor. Här vid brotrappan har jag inte planterat någon utan någon reva har väl ramlat ner där och förgrenat sig men de får vara kvar för det ser så trevligt ut om jag minns rätt så hade jag den i stenpartiet bredvid för länge sedan.
I går var vi på utflykt till Luleå jag var in i några affärer för att shoppa men det blev inga inköp däremot så åt vi lunch på ett ställe som heter restaurang Matstället en restaurang för arbetare men även andra kan  äta där de hade en rejäl lunch buffé med både kött och fisk och fräscha sallader och goda röror.
I dag så ska jag fortsätta att så sommarblommor jag har börjat med det men fick slut jord men nu har vi ordnat med det så nu är det bara att fortsätta.En del Tagetes har redan börjat visa sig jag har ju bra fröer för jag har tagit reda på dem i höst från egna blommor.
Ha en riktigt bra dag






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar