torsdag 14 april 2016






Vårens första
Temat för dagen i Blommig Fredag
Våren börjar alltid på samma sätt att jag inköper några Penséplantor och planterar i en kruka som jag kan ta in om det skulle bli för kallt för dem att stå ute om natten,det tycker jag är en trevlig början på våren .
I trädgården så är det alltid Taklöken som kommer fram först från snöhögen och den behåller sin vackra gröna kulör under snön och när den kommer fram så fortsätter den att växa som om ingenting har hänt.Den har jag bland annat i ett stenparti som vi har vid vår entré och där tinar snön bort ganska fort.
På vårt torp så är det Tibasten som är bland det första den kommer redan när snön ligger kvar och börjar visa sina knoppar för att sedan slå ut så fort det blir lite varmare.En del som passerar förbi på promenad vill gärna titta på dess vackra blomning.
Tussilagon vill man ju gärna plocka in av då den kommer och just nu så är den i gång och blommar vid dikesrenen för fullt.Den är  till glädje för alla småkryp som vill ha nektar och även för oss människor som gillar den här tiden så mycket.
Man kan ju inte gå förbi annat än nämna dessa vackra vårblommor som just Krokus är. Tyvärr så har jag inga Snödroppar att visa inköpte för några år sedan men de kom aldrig upp.Nu kommer jag inte att ge mig utan jag har tänkt att göra ett nytt försök jag får väl plantera dem på vårt torp om inte annat det blir troligen till hösten.. 
Det var mina bidrag för dagen men gå gärna in till den här sidan   http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/
där finns fler förslag i dagens tema.

Ha ett riktigt fint veckoslut 







7 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med våren även om det just nu är lite kyligt men sol. Kul att se dess framfart i olika delar av landet. Ha en fin helg.

    SvaraRadera
  2. Lika härligt varje vår, när de första vårblommorna tittar fram.
    Ha en fin helg!
    Marika

    SvaraRadera
  3. Man blir lika glad varje år, för att de allra första visar sig. / Britt

    SvaraRadera
  4. Penséer är ett måste på våren, så fint i krukan vid entréen. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Det rullar på som vanligt men kanske inte på samma tidpunkt den här våren och alltid så njuter vi lika mycket. Härligt är det och glad blir jag
    Ha det gott i solen
    Kram meta

    SvaraRadera
  6. Stemor er vår!
    Det er deilig å oppleve at det er vår, og å vite at den varer litt lenger, når det er så kjølig som nå :-)
    Ha en fin helg.
    Eirin

    SvaraRadera
  7. Visst är de härliga de där första, men snödropppar måste du ju skaffa :-)
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera