lördag 9 april 2016




                                                        Vårens färger

är temat i dagens Trädgårdsfärger som är den sista för den här gången det har som vanligt varit trevligt att vara med..
När Krokusen blommar då är det Vår här hos mig för de är allra först ut bland blommor och de är så otroligt välkomna .Just den här perioden så har man rätt så mycket trädgårdsabstinens och vill gärna börja på en gång men bor man i norr så får man allt vackert vänta ett tag till.Ännu så ligger snön kvar på många ställen även om rabatterna börjar vara fria från snön.
Pärlhyacinterna kommer sedan och de är på gång  jag har sett deras knoppar visa sig, så i takt med att vårsolen skiner och det blir varmare så blir det inte länge förrän de slår ut i blom.
De här låga Påskliljorna som lyser upp i rabatten med sin gyllengula färg  de är så fina särskilt när de som här blir många som blommar samtidigt.Jag har även  några som jag köpte till årets påskhelg som blommat ut och de ska jag plantera på vårt torp i en rabatt som blir snöfri rätt så tidigt även där bör de få blomma av vårblommor.
Dessa rutiga skönheter  som är Kungsängslilja de brukar aldrig göra mig besviken så småningom kommer även de att blomma jag har de i stort sett på samma plats där de verkar trivas.
När den här lilla skönheten Nyckelpigan kommer då har vi hunnit en bit in i Maj och det är ju ett nyttodjur som gärna vill äta av lössen som finns bland mina blommor i bland.Den är ju så söt med sin röda färg och svarta prickar och även den otroligt välkommen.
Gå gärna in på den här sidan  http://maribelsgarden.blogspot.com/ där finns det säkert fler bilder på dagens tema.
Som avslut vill jag önska nya följare välkommen på min blogg det är så trevligt att Ni vill följa min blogg.

Önskar alla en riktigt fin Vårlördag






3 kommentarer:

  1. Det var en hel del fina vårblommor, tack för att du har deltagit så flitigt i trädgårdsfärger. Hoppas våren kommer snart till dig.
    Trevlig helg/Marika

    SvaraRadera
  2. Det er deilig når de første vårblomstene dukker opp :-) Så fint at du allerede ser knoppene på perlehyacintene.
    Nyt vårdagene !
    Eirin

    SvaraRadera
  3. De är de finaste vårblommorna, de allra första. Och då gillar man färgerna. / Britt

    SvaraRadera