torsdag 21 april 2016






 Ja  vad ska man säga
är temat i Blommig Fredag
Den här vackert vita Violrutan som jag en gång fick av en arbetskamrat har i dag bytt skepnad och är alls inte vit utan har övergått till en rosa variant.Ja vad ska man säga inte blev jag glad när jag såg att den vita vackra rena färgen byttes ut mot någonting som jag redan hade.
 Kaprifolen som vi har haft i vår trädgård i många år och som först gäckade oss med att inte blomma alls och jag hade tänkt ge den en annan plats där den fick göra som den ville.Sedan helt plötsligt en sommar för några år sedan kom med knoppar och nu blommar fint varje sommar ja vad ska man säga jo att växterna de gör som de vill och i bland lönar det sig faktiskt att vänta.
Den vackert gula Iris som jag fått av min svägerska och som även den gjort som den vill och till slut började blomma med många vackra blommor.För två somrar sedan så var den så här vacker men en morgon när jag kom ut i trädgården och fick se att flera blommor var av knipsade just under blomman och låg på marken.Ja vad ska man säga inte blev man glad precis och den som gjort det lämnade inte sitt visitkort heller så man får därför gå och undra om det var en Fågel eller en Hare eller någon annan som gjort det.
Den vackert röda Fläckvallmo som jag hade hämtat på en trädgårdsdag och som jag tog med mig till vårt torp tänkte att den skulle passa så bra där.När vi skulle göra om i den rabatt där den stod och flyttade den till en annan rabatt och tänkte att där skulle den bli ännu finare och efter det har jag inte sett till den.Ja vad ska man säga om det är att man ska kanske inte rubba en del växter utan låta dem sitta kvar där man ser att de trivs.Man kan säga att man lär sig alltid någonting av sina misstag.
Vita Liljor är ju så vackra och jag har en dröm om att ha en stor klunga med vita sådana någonstans i en rabatt så därför så inköpte jag en för flera år sedan som även blommade första sommaren, men inte sedan.Ja vad ska man säga nu går jag fortfarande med samma dröm och jag har just därför häromdagen just köpt en sådan.Nu håller jag tummarna att jag ska ha bättre lycka den här gången för drömmen ska hållas vid liv och kanske blir den sann den här gången. 
Det här var mina bidrag i veckans Blommiga fredag men gå gärna in på den här länken http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/  här får Ni se fler bidrag i ämnet.

Önskar alla en riktigt fint veckoslut


.






7 kommentarer:

  1. Synd men så är väl hela livet med trädgård. Tänkte på det igår när jag gick runt. Noterar oftast det som blir bra och kommer igen. Tänk om jag kom ihåg allt som inte blev... ;)

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Ja , ibland går allt som man tänkt sig och ibland blir det något helt annat, väldigt spännande egentligen. Vi har också en vit violruta, få se om den håller färgen. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera
  3. Har även jag några liljor vita som står i en kruka.Dom kanske ska få stå kvar där då.Det är så vacker med vita växter i rabatterna.
    Trevlig helg.

    SvaraRadera
  4. Ja vad ska man säga. Ibland blir man positivt överraskad och ibland tvärtom. / Britt

    SvaraRadera
  5. Köpte några liljor förra våren i Amsterdam, några av dem såg ut att ruttna bort. Grävde upp dem och satte i en kruka, på hösten satte jag ner dem i rabatten igen, och nu kommer de upp. Skall bli spännande att se vad det blir. Ibland lyckas det, och ibland inte. Ha en fin helg /Marika

    SvaraRadera
  6. Nei, hva skal man si...
    Lykke til med liljen i alle fall :)

    SvaraRadera
  7. Det var en rolig violruta som bytte färg!
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera