torsdag 7 april 2016






Förändring
Är temat i Blommig Fredag
Vår Torp granne Valda har planterat Lupiner vid infarten till deras sommarhus och det blev en otrolig förändring om man jämför med hur det var förut då det bara var en vanlig infart med en massa gräs.Nu blommar det vackert av dessa blommor varje sommar och de ska nog bli ganska många så småningom för de verkar trivas. 
Förra sommaren så nådde vår Örträsk Ros vid husknuten ända upp mot husets tak och då blev det till att klippa ner den så då blev det en  ändring till det bättre för nu blir den med ens ännu mera buskig till nästa sommar.
Förändring kommer det att bli i vårt Jordgubbsland där det mesta är planterat på fri land vi kommer att göra landet lite större.Jag fick för två år sedan en ny sorts Jordgubbar av en granne och dem vill jag ha på en särskild plats för de skulle vara av en riktigt söt och god sort.

 Förändring blev det även sedan den vackra blåa Bolltisteln valde att upphöra med att blomma i vår rabatt den som var en riktig uppstickare.Nu behöver man inte oroa sig över det utan den har valt att fröa av sig så det är på gång nya exemplar vilket jag förstås är glad över.
En rabatt i hörnet där vår Björk tidigare var planterad blev ju en ganska så stor förändring, det blir  alltid stora skillnader när man sågar ner ett träd men den här gången var det befogat när den inte mådde bra. 
 Det var mina bidrag i ämnet Förändring men gå gärna in på den här sidan http://blandrosorochbladloss.blogspot.com/  här finns det fler förslag i ämnet.


Önskar alla en fin Blommig April Fredag







10 kommentarer:

  1. Så luftigt och fint det blev där björken stått. Lupiner är alltid en vacker förändring jag önskar så att de ville trivas här men så verkar inte fallet vara! Trevlig helg! /Lotta

    SvaraRadera
  2. Det blir stora förändringar när man tar ner stora träd, det brukar bli en helt annan trädgård och kanske en annan utsikt, ofta tilldet bättre när man vant sig vid förändringen. Ha det fint. CArita

    SvaraRadera
  3. Förändringar som ni både gjort själva, och som bara blivit. Att björken kom bort, var nog väldigt bra. / Britt

    SvaraRadera
  4. Hej, jag håller också på och förändrar för mina jordgubbar de ska få lite bättre jord än leran de har idag. Hoppas de blir glada. Önskar dig en riktigt fin helg/Gela

    SvaraRadera
  5. Trädgården förändras hela tiden, och skönt är väl det, så man har något att jobba med därute. Ha en fin helg!
    Marika

    SvaraRadera
  6. Rabatten där björken fanns ser verkligen fin ut. Bra förändring!
    Däremot har jag så svårt för lupiner och hur de tränger ut vår egen flora. Så svåra att få bort, ett frö kan överleva i femtio år.
    Trevlig helg!
    Anette

    SvaraRadera
  7. Så mange vakre rabatter du har. Hagen er i stadig forandring, det er det som er så fint. Balltistelen vet å frøså seg:)Den er en favoritt for humler og bier og det er jo flott. Jeg legger meg som følger av den fine bloggen din.
    God helg.
    Jannicke

    SvaraRadera
  8. Flera förändringar du visar, "björkpalnteringen" ser verkligen vacker ut. Bland annat...
    Allt gott!
    /Katarina

    SvaraRadera
  9. Fin rabatt efter björken! Här har jag också ett träd som är borta och ska ersättas med något annat:) Fin vit prickklocka i tidigare inlägg!!
    trevlig helg!

    SvaraRadera
  10. Fina vårfärger hos dig! Kungsängsliljan är en superfavorit, men den står bara i knopp hos mig än så länge.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera