fredag 1 maj 2015



                                                      Första maj
Blommig Fredag har det temat för dagen och nog säger man sköna Maj välkommen
allt till en underbar månad som Maj just är.
Nu börjar det flesta växterna som har överlevt att visa sina första krafter att sätta knopp och inom kort börja blomma här har jag Vårkrage som snart kommer med gyllengula blommor.

Den här brokbladiga  Ädelsyrenen den har även den börjat få svällande bladknoppar och jag längtar till den tid då den börjar blomma för dess underbara doft som dess blommor har. 
På vårt kära torp så har Pilen börjat skönja grönska här har vi nästan räfsat klart det återstår endast på baksidan där de legat kvar snö ända tills nu.Nu är en tid då vi snart har ljust hela dygnet och det är en härlig tid när man kan vara ute extra mycket och njuta av vår natur lite extra.Det är kan man säga en kompensation för mörker och kyla som vi har under vintern.
Här hemma så är vi även i stort sett klara med räfsning i trädgården  nu väntar vi bara på värmen ska komma och jag bara njuter av den årstid som vi just nu befinner oss i.
Jag har även sett de första av Tussilagon som jag såg i en dikesren en blomma som förknippas med så mycket Vår då vi här inte har så värst mycket Sippor ute i naturen utan de finns just bara i trädgårdarna.
Gå gärna in på den här sidan för att se mera av dagens tema  http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/
Vi tackar även den som har den bloggen som tagit sig tid att bestämma ett tema för den här trevliga utmaningen varje Blommig Fredag under våren nu är det här den sista för den här gången.
Jag önskar förstås alla en riktigt fin första Maj ha det gott alla.










6 kommentarer:

  1. Vilket fint torp ni har. Och litet vårtecken runt det, / Britt

    SvaraRadera
  2. Snart blommar väl allt som nästan är överblommat här, det blir hos dig. Vitsippsmatttorna är nog det finaste vi har just nu.
    Trevlig helg!
    /Anette

    SvaraRadera
  3. Härligt att ha våren och alla dess blommor att se fram emot, här är de första vårblommorna över och nu är det gullvivor som gäller! Glad vår! /Lotta

    SvaraRadera
  4. Det är så härligt att vårt land är så avlångt och få ta del av det i våra bloggar. När vi i söder har nästan sommar då spricker våren ut hos er och ni kan njuta att tag medans vi redan längtar till nästa vår.Ni har hunnit med en massa jobb för att välkomna våren ser jag
    Ha en fin och skön helg
    kram Meta

    SvaraRadera
  5. Två ställen att pyssla om, jag som knappt hinner med en liten tomt. Så fint med de första tussilagon.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  6. Ja det är verkligen en fröjd att följa det som kommer upp, vänta och längta tills det blommar:) Ha det fint!
    Varma hälsningar,
    Sofie

    SvaraRadera