lördag 9 maj 2015


                                            Första vackra dagen i Maj
Härom dagen hade vi den första vackra dagen i Maj när vi hade sol och växlande molnighet samt 18 grader varmt och vi fick en försmak av försommar.Då händer det mycket i trädgården som att Kungsängs liljorna slår ut med sina rutiga kjolar.
Den gula Citronfjärilen som vi egentligen inte ska ha här hos oss enligt en biolog som vet.Den har flyttat hit hos oss på grund av att vi har fått det varmare än vi har haft tidigare och inte blir vi ledsna för det.Glad blir man ju när man lyckas fånga den på bild för den är minsann inte lätt att få till att fastna på linsen men i bland måste den ju stanna till för att vila och då kan man ju passa på.
Den här vintergröna växten med blanka blad och som blommar med den här enkla ljusblåa blomman den har även den börjat blomma nu när luften blivit varmare.
Hos min torp granne Valda där blommar det av både Krokusar och även några Snödroppar det är så fint när det blommar i gräsmattan.Hon brukar stoppa ner en hel del lökar på hösten i något hål där någon sten har varit eller även runt omkring större stenar som de har många av på deras tomt.
I dag har vi regn här dessutom ihållande har de lovat men även det är välkommet för både trädgårdsfolk och de som håller på med andra grödor.Jag får önska alla en riktigt fin Lördag





1 kommentar:

  1. Det låter som en fin dag. Här har det varit rätt mycket fina dagar, men jag tror inte att vi har haft så mycket som 18 grader. Men då händer det litet när värmen också kommer + regnet. / Britt

    SvaraRadera