lördag 23 maj 2015


                                                        Pingstlördag 
Kan säga att det regnar här hos mig i dag.Man blir ju så glad över att gårdagen var fin  när vi var på utflykt med några vänner så hade vi en bra dag med sol visserligen blåste det ganska kraftigt men vinden var ljum.I dag har vi en kyligare dag med endast några plusgrader men då får man vara inne och göra andra saker åtminstone så gäller det för mig.
I går på vår utflykt så åkte vi i väg till en handelsträdgård som heter Gråbergs plant där blev det en del inköp bland annat den här Solbrud (bilden hämtad från nätet) heter den.Jag vet vart jag ska plantera den och min förhoppning är nu att den gärna vill vara här hos mig ett bra tag framöver och blomma rikligt.Det blev även en växt som heter på latin Polemonium den är brokbladig och blommar i blått dess blad tilltalar mig så därför så blev den inköpt.Sedan blev det även en del sommarblommor  en gul Million bells  bland annat.
Vi åkte även i väg till  ett ställe som heter Rosengård  där inköpte jag den här vackra Palettbladet
den var så vacker så jag bara måste köpa den.Där blev det även en Lavendel.Där fanns det även en liten marknad med allehanda prylar som var hantverk men det blev inga sådana inköp utan blommor var det som vi föll för den här gången.
Där blev det även ett Kaukasiskt förgätmigej som den på bilden den dog förra vintern så jag bara måste ha en ny nu när jag hittade den.Vi åkte även till ett av stans mysiga fik och fick oss en smörgås och go kaka  innan vi åkte på sista stället som var Rondellen där kunde vi köpa billiga prylar för min del blev det ett fat i glas för femton kronor.När regnet upphör så ska jag bege mig ut och plantera mina inköpta växter nu hoppas jag att vi får värme för den längtar jag efter allra mest.Jag önskar Er alla en riktigt fin Pingsthelg. 





                 

2 kommentarer:

  1. Här har vi ovanligt fint väder idag. Strålande sol, men som tidigare inte speciellt varmt. Men bra trädgårdsväder. / Britt

    SvaraRadera
  2. Pingsthelgen var hyfsad, både sol och regn och lite värme.
    Palett blad är fina på sommaren med alla sina färger. Kaukasiskt förgätmigej har jättevacker bladverk så den vill man gärna ha. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera