tisdag 12 maj 2015





En riktigt bra Tisdag
Med vårarbetet så hör ju även fönsterputsning och i dag på förmiddagen så blev jag klar med det arbetet ,så nu kan jag bara pyssla med trädgårdsarbete och det är ju det som jag gillar allra mest.

Pilen på baksidan av vårt hus har nu blivit beskuren och just nu så ser den inte ut så mycket för världen men den kommer att bli jättefin när bladen kommer att utvecklas.Temperaturen i växthuset kommer att höjas en del grader för den har ju skuggat vilket har varit bra men man får väl ställa upp lite mer fönster i sommar.Pilar behöver tuktas i bland för att de ska vara vackra.
Krokusarna som jag har i en av våra rabatter de har nu slagit ut och de är verkligen underbara med sin vackra färg.
Den brokbladiga Lungörten har även den börjat slå ut med sina små fina blommor men jag tycker att den är nästan ännu vackrare för enbart dess bladverk.
Ni kan ju se så fin den är under sommaren när den har vecklat ut sina brokiga blad ordentligt då är den helt underbar att ha tillsammans med andra växter.Jag har förstås planterat den i flera rabatter just bara för att den är så fin.
I dag hade de hotat med åska men som tur var så blev det inte som de sagt för på eftermiddagen så kom solen fram och vi kunde sitta ute och dricka eftermiddagskaffet och få en härlig sommarkänsla.
Nu är det så mycket som är på gång i trädgården och vad jag kan se så har nog det mesta klarat vintern och då blir man ju riktigt nöjd.Med det så hoppas jag att Ni får en riktigt fin eftermiddag.







2 kommentarer:

  1. Vettigt att putsa fönster först och vara i trädgården bland växterna efter. Just nu är det härligt, trots litet dåligt med värme. / Britt

    SvaraRadera
  2. Nu blir jag avundsjuk över dina putsade fönster. Det har jag inte gjort och det tillhör inte min favoritsyssla så jag skjuter upp det så länge det går. Rabatten är jättefin. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera