måndag 4 maj 2015


                                                               Vårlycka
I dag efter lunch så var jag på promenad efter en grusväg som går till en by nära vårt torp jag var på jakt efter Tussilago.Jag tyckte att det såg ut som det lyste gult vid vägens kant längre fram och mycket riktigt när jag kom fram så fann jag vad jag sökte.Där stod de så gula och fina och lyste upp vägrenen det här kallar jag för vårlycka .
Naturligtvis så plockade jag med mig en liten bukett  för så fina blommor vill man ju gärna ha med sig hem för att njuta av dem på nära håll.Jag brukar varje Vår plocka mig en liten bukett att ha på bordet eller på fönsterbrädan när jag hittar dem.
I helgen så har jag städat på torpet vilket innebär att jag nu kan åka hit och bara vara det finns inga måsten och så ska det vara när man har ett ställe att åka till. I dag så har jag verkligen gjort det för i bland så måste man lägga allt åt sidan och bara njuta.

Från vår glasveranda kan man se att det har börjat bli grönt utanför och fåglarna de gillar läget att det nu äntligen är tid för att sätta bo och bilda familj för de spelar mer än vanligt.Den här tiden på året är nog den bästa när vi har hela sommaren framför oss.
I dag på förmiddagen så var vi en sväng till stan  och gjorde några ärenden och då blev det ett inköp av den här Blåklockan jag tror den heter Campanula den ska jag plantera ut  i trädgården har jag tänkt.Vi har i dag haft sol och nio grader varmt och så har det naturligtvis blåst för det gör det i stort sett varje dag numera  det var länge sedan nu att vi hade en dag som var vindstilla.Nu börjar jag även längta efter varmare vindar det tror jag även växterna i trädgården gör för de växer  väldigt sakta.
Ha nu en fortsatt bra dag  och ta hand om Er.







3 kommentarer:

  1. Vilken söt liten glasveranda. Blått och vitt är så fint och i en sommarstuga är det extra fint..Vi har varit dåliga på att åka till vår sommarstuga. Det är så mycket hemma som känns viktigare. / Britt

    SvaraRadera
  2. Visst blir man glad när Tussilago växer i backen. Här har den precis börjat titta fram. Fin tisdag till dig.

    SvaraRadera
  3. Å, det är verkligen toppen när man hittar de första tussilagona. Jag har inget bra naturligt ställe, men har faktiskt planterat in några i gruset på parkeringen.
    Ha det fint i våren
    Anette

    SvaraRadera