torsdag 21 maj 2015





En skön Torsdag

I dag har jag varit ute i trädgården hela eftermiddagen och fixat till en rabatt så den skulle bli som jag tänkt mig den och till slut så blev jag nöjd.Jag plockade även in av trädgårdens fägring i form av en bukett Vårkrage det måste man ju för de är ju så fina och annars så får man inte beundra dem på nära håll.Det kommer helt säkert att bli många fina buketter under sommaren,jag lovar.

Ute i trädgården så har nu Fjällkåpan kommit med sina fina blad den är som allra finast nu så här på vårkanten.
Det här vackra gräset har även det vuxit upp och det tillför en rabatt ganska så mycket då det lyser av sig med den gula färgen.Tyvärr så vet jag inte vad det heter men det spelar inte för mig någon roll bara det är vackert.
Den här Citrusplantan har fått ny jord i dag den ska jag ha i vårt växthus.Jag satte ner några kärnor för några år sedan och jag tror att det var från en Mandarin och den har nu blivit så här stor det är jag ganska så stolt över att jag lyckats få den att överleva flera vintrar.Den har ganska så vassa taggar och de är även rejält stora.
Hos min väninna blommar det så här fint vi bor inte särskilt långt i från varandra en mil ungefär men hon har en helt annan växtzon än vad vi har här hos henne har även Pionerna kommit upp och hos henne växer det som bara den.
I morgon ska vi ut på en utflykt det blir besök på flera ställen där vi kan inköpa växter och även få lite mer inspiration så det blir en trevlig dag det ser jag fram emot.De har även lovat bra väder och varmare ute i dag har det varit både regn och solsken och ganska så härligt mellan varven.Ha nu en riktigt fin eftermiddag alla som tittar in här.





3 kommentarer:

  1. Så härliga bilder med många fina blommor.
    Så spännande med en egen citrus. Hoppas på frukter.

    Ha det gott

    SvaraRadera
  2. Jag håller tummarna för att vädret blir bättre när ni ska på inköpsrunda. Vårkragen blommar inte här än. Och absolut inte pionerna. Så det är inte alltid tidigare söderut. / Britt

    SvaraRadera
  3. Bra jobbat med citrusen. Hoppas ni fick en trevlig inköp- och inspirationsrunda idag.
    Trevlig helg
    Anette

    SvaraRadera