tisdag 19 augusti 2014




                                             Sensommar Tisdag
Tänka sig att den Klematis som jag upptäckte växte i skogen en gång och som jag naturligtvis hämtade hem en reva av nu har vuxit sig stor.Just nu när hösten är i antågande bjuder mig på en blomknopp jag tror att det är en Alpklematis och den har även klarat sig från den klematisstekel som  brukar annars drabba mina Klematis.Vad härligt det är med dessa roliga överraskningar som man ofta får i trädgården.
Just nu så blommar även Plymastilbe den kommer på sensommaren och det är ju kul när det mesta har blommat över så har man en del som kommer med sina flor när hösten är i antågande vi behöver dem som blommar även då.
En del Rosor som den här som jag naturligtvis inte vet namnet på den blommar även just nu och den sitter under en av våra Pilar och verkar trivas där.
Hos min väninna blommar just nu även den här Flockliljan lite sent, men nog blir man glad, hon kan glädjas lite extra då hon har haft oturen att ha den ökända Liljebaggen i sina övriga Liljor.
I går var det en riktigt mörk Måndag vädermässigt sett då fick vi ta fram några ljuslyktor och mysa lite extra man blev påmind lite väl bryskt om vad som komma skall.Vi fick otroligt med regn det var ett riktigt ruskigt sensommar väder men ett antal sådana fast då  höstoväder ska man visst ha innan det blir vinter och nu har vi ju ändå kvar ca två veckor av sensommaren så än är vi inte riktigt där vilket kan vara en tröst.Maken och jag hann ut på en skogspromenad innan ovädret kom så då kändes det extra bra att sedan bara vara inne och mysa.I dag är det lite bättre väder solen gör sina tappra försök.
Den här versen hittade jag i en tidning som passar som tröst " Sörj inte över att sommaren är slut.Njut i stället av den vackra naturen utanför Din knut".
Ha en fin Tisdag och fånga dagen





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar