onsdag 6 augusti 2014


Några primörer
Maken var för ett tag sedan i väg för att se om det fanns några blåbär och hittade några liter som han genast rensade och sedan kokade sylt av.Vi behöver inte så värst mycket till för vi plockade en hel del förra sommaren som vi har i frysen som det blir bra att ta fram och ha till frukost filen dessa så nyttiga bär.
Inne i vårt växthus så är det ganska så fullt här växer det så det knakar och det finns en hel del Tomater på gång.Här måste vi vattna två gånger om dagen nu när det har varit så varmt under en längre period.Det här växthuset är en källa till glädje det är så roligt att gå in här för att plocka in primörerna vi har här även en Gurkplanta som vi har fått flera gurkor i och som vi har delat med oss till andra som inte har något växthus.Inget smakar som det som man odlat själv.Växthuset är även mysigt att bara gå in i och sätta sig ner på en stol för att bara vara.
Som Ni ser så blir det inom kort att avsmaka dessa Körsbärs tomater som nu håller på att mogna för fullt det ska bli en härlig stund när vi får göra det.
I dag när vi satt på vårt sommartorp i skuggan så fick jag plötsligt fint besök av den här Sorgmanteln. Den bara satte sig ner på mitt ben och behagade sitta där en god stund faktiskt så länge att jag till slut tyckte att det var dax att bege sig ut på nya äventyr. Nu fick man ju tillfälle att studera den på riktigt nära håll.
I morgon så kanske det blir att åka i väg till Piteå och stora Nolia med vänner för i morgon så ska det visst vara något mindre varmt.
ha det nu  bra alla som tittar in på min sida.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar