torsdag 21 augusti 2014






En liten inblick i ett gammalt hus
Som är vårt kära sommartorp först kommer man till vår lilla glasveranda.Där vi sitter på vårvintern i bland när det blåser kallare vindar och intar vårt fika för vi är ju här redan i Mars de dagar vi har fint väder förstås.Vi sitter även här på sommaren i bland då vinden inte tillåter fika utomhus eller när det kommer en regnskur.Vi har även ätit lunch här i bland det är så härligt att sitta här inne om man har dörren öppen så kan man höra fåglarna kvittra utanför.
Sedan kommer man in till vår hall som är lite större här är det pärlspont på väggarna som har en ljusgrå nyans och som behöver målas på sina ställen.Huset är ju trots allt hundra år och här har det bott några stycken under tiden.Min mans släktingar byggde upp det så det är egentligen en släktgård vilket naturligtvis ger extra värde för oss som i dag äger det.
Sedan kommer man in till hall nummer två  för huset är utbyggt under tidens gång så därför så finns det två hallar.Här håller jag på att måla element och en dörr till en skrubb har fått en vit nyans jag kommer även att sätta en mycket ljusgul färg på väggarna det finns även en gammal hylla på väggen även den har blivit vit.Här ska det bli fint i sinom tid.
Här är en del av vårt kök här har vi intagit vår lunch  flera gånger i sommar för vi har tillbringat många dagar här.Den lilla spisen med ugn fyller alla våra krav vi har ju även kamin och en panna som vi eldar i för att få in härlig värme när vi nu på hösten är här.Vi har även ett el element här i köket som man kan använda för att få in värme när det är regn ute och det blir fuktigare väderlek.Köket var förut ett litet rum men när det byggdes om så fick det bli ett gulligt kök i stället.
Här är en liten del av rummet det här var egentligen kök förr i tiden  för då hade man stora kök.Den gröna heltäckningsmattan låg här när vi övertog huset och vi har inte tagit bort den utan valt att behålla den.
Här har jag piffat till runt fönsterna de har fått lite vit färg på sig så mycket mer behöver vi inte göra här inne det ska få vara kvar som det ser ut i dag det är ju det som är charmen med ett riktigt gammalt hus som man använder till sommartorp.
Nu har vi ju haft regn ett par dagar därför så har det passat bra att göra målningsarbeten inomhus i ett gammalt hus nu skulle jag vilja få lite sol ett par dagar för jag har en hel del trädgårdsarbete att göra.
Ha en fortsatt bra Torsdag
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar