måndag 29 juli 2013






Måndagsblommor och en sångfågel
Blodtopp den har även den blivit en liten favorit med sina röda toppar till blommor här tillsammans med vit Prickklocka.Vita blommor är ju också en fin accent till det mesta.
De vita franska kungsljuset har jag även i flera rabatter eftersom de fröar av sig så är det inte så svårt att få många av dem, medge att de är en uppstickare i rabatten med sina vita spiror.
Här är vår egen sångfågel som kom hem i helgen trots sjukdom och en otrolig trötthet så gjorde hon bedriften att sjunga på PDOL i Piteå i en talangtävling.Jag tror att det gör gott att börja må bättre tillsammans med medicin och skynda på att hennes cortisolvärden kommer på rätt nivå.
 Rosenflockel  som är så vacker och ståtlig har jag haft turen att få till vår trädgård i samband med en trädgårdsdag med trädgårdssällskapet.Då visste jag inte att det var just en sådan jag tog hem men gissa om jag blev glad när jag förstod att det var just det som jag hade fått med mig.Nu står den här med blomknoppar och verkar trivas otroligt bra där jag har planterat den.Jag har ofta turen att få med mig ibland växter som jag har önskat mig.
Flammentanz den blommar varje sommar i vår trädgård men tyvärr så orkar inte plantan växa till någon hög nivå trots att det är en klätterväxt.Jag får väl nöja mig med att den blommar i alla fall ibland så får man inte allt man önskar sig.
I helgen så har vi haft åska både natten mot lördag och även i går eftermiddag .I går var vi till Byske sommarmarknad där inköpet blev en fjäril i vitt och sedan åkte vi hem och hade besök av våra vänner som vi bjöd på fika.Vi satt ute även om Tors hammare mullrade oroväckande men då inte regnet kom så var det inga problem för vindarna var ljumma att sitta ute ändå sedan stannade de och åt middag tillsammans med oss.
I dag så har vi uppehåll än så länge jag hoppas på sol även i dag förstås även om vi skulle behöva regn men det får väl regna nattetid är min önskan.Jag ska i varje fall ut på  promenad med min granne så under den tiden så kan det ju gärna vara uppehåll
Ha en bra början på veckan
I






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar